Nyårsmenyn är klar och förbered endast garnering på förätt och efterätten är kvar.
eftersom jag jobbar förmiddagen så känns det gott att ligga steget före så hinnar man varva ner när man kommer hem. Recepten kommer med foton när de slut finishen är klar.
Gott slut på er!
♥
Förätt
Laxcheescake med knoppsparris
Varmrätt
Ostfylld oxfilé med pestosås vitlöksrostade potatisklyftor
Efterätt
Hjortronglasspaj
Här blev det att jag exprimenterade med vilt istället för kyckling som det annars brukar serveras till julmustsåsen, men vet ni det blev som pricken över i:et.
Och jag serverade rotsaksblandning till skaven.
Ca 1 kg älgstek
salt o peppar
Gör så här:
Den frusna köttbiten måste tina något litet så att det går att skära tunna skavbitar av den.
Fräs skavbitarna i gjutjärnsgryta i smör/olja, var noga med att röra runt.
Salta peppra
Julmustsås:
4 dl creme fraiche
4 dl julmust
2 köttbuljongtärningar
2 tsk färskriven ingefära
2 tsk rosmarin
1 msk soya
Gör så här:
Blanda ihop creme fraiche, julmust, buljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja i en skål och slå det i grytan med de frästa köttet .
Låt skaven puttra på i 10 minuter.
Servera ris eller pressad potatis.
.... här passa på att önska ALLA mina besökare och bloggvänner en riktigt
GOD JUL med en massa härlig mat o en massa kärlek från nära o kära!