Kreolsk panna

När man går mot en arbetshelg så gör man sig till lite x-tra på en torsdag. Det  blev denna gång en kreolsk panna, men en god korv som följde med i smakboxen. Och jag kryddade fläskfilén men en Cape Herb Rub Louisiana Cajun från Kryddlandet.  Den innehåller en kryddblandning med mejram. havssalt, koriander, paprika 
gul senapsfrö, chili, lök, kummin, torkad vitlök, oregano, timjan, svartpeppar, riktigt god och passade som handen i handsken.

Ha en finfin helg!..

1 fläskfilé
2 djävulskorvar alt. Kabsnoss
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
Ca 1 tsk Cape Herb Rub Louisiana Cajun
Salt o Peppar
2 dl kalvbuljong
2 dl grädde
1 brk Felix pickles
2 dl svarta oliver

Gör så här:
Rensa filén från hinnor o senor o skär den i  2 cm bitar, rubba med Cape Herb Rub Louisiana Cajun, låt de gona sig. Skär korven till lika. Hacka löken fint o skär paprikan i mindre bitar.
Hetta upp lite olja i en panna och stek filén o korven tills det gått fin färg runt i kring. Tillsätt sedan löken o paprikan o låt fräsa med en stund.
Häll på kalvbuljongen o grädden. Låt det puttra på en stund ca 10 min.
Tillsätt pickles ( skär picklade gurkan i mindre bitar)och oliverna.
Servera med klyftade potatis, pommes, ugnsbakad potatis eller en go sallad

Kycklingpinnar i tunnbrödrulle

Ibland är det gott att göra det enkelt för sig!.. och det här var riktigt gott och enkelt att sno ihop till en hockeymiddag. Prova dessa kycklingpinnar. 
Brukar inte vara förtjust i halvfabrikatsmat, men dessa Kycklingpinnarna är gjorda av 100% svensk kycklingbröstfilé som har panerats lite lätt.
 Pinnarna är färdiglagade och steks direkt från frysen 5 minuter på varje sida för att få bästa och krispigaste resultat. Ska nog testa att göra egna vid tillfälle!..😛

8 Kronfågel Kycklingpinnar
8 st tunnbröd Sarek/polarbröd
2 dl gräddfil
3 msk örter (ex. dill, persilja o gräslök), hackade
1 tsk dijonsenap + en dutt flytande honung
Salt och svartpeppar
6 dl hemlagad potatismos
30 g babyspenat
1 morot, grovriven
1 dl västerbottensost, riven

Gör så här:
Stek kycklingpinnarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda gräddfil, örter och senap o en dutt honung. Krydda med salt och peppar. Fördela potatismoset på tunnbröden. 
Lägg på spenatbladen, strimlad morot, vb osten och kycklingpinnar. Toppa med örtsåsen. Rulla ihop till en wrap!

Kycklingpinnar i tunnbrödrulle

Ibland är det gott att göra det enkelt för sig!.. och det här var riktigt gott och enkelt att sno ihop till en hockeymiddag. Prova dessa kycklingpinnar. 
Brukar inte vara förtjust i halvfabrikatsmat, men dessa Kycklingpinnarna är gjorda av 100% svensk kycklingbröstfilé som har panerats lite lätt.
 Pinnarna är färdiglagade och steks direkt från frysen 5 minuter på varje sida för att få bästa och krispigaste resultat. Ska nog testa att göra egna vid tillfälle!..😛

8 Kronfågel Kycklingpinnar
8 st tunnbröd
2 dl gräddfil
3 msk örter (ex. dill, persilja o gräslök), hackade
1 tsk dijonsenap + dutt flytande honung
Salt och svartpeppar
6 dl hemlagad potatismos
30 g babyspenat
1 morot, grovriven
1 dl västerbottensost, riven

Gör så här:
Stek kycklingpinnarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda gräddfil, örter och senap o en dutt honung. Krydda med salt och peppar. Fördela potatismoset på tunnbröden. 
Lägg på spenatbladen, strimlad morot, vb osten och kycklingpinnar. Toppa med örtsåsen. Rulla ihop till en wrap!