Supermör grillad högrev med barbeque glaze
Det här var helt värt sin tid av förberedelse, mört som tusan blev köttet, och det går fort att grilla på grillen glazen är som pricken över i:et. Receptet är tagit från ICA Buff'è
Ha det bäst!!
`
8 portioner

ca 2 kg högrev (i bit)
2 oxbuljongtärningar
valfri glaze
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här:


 Dagen före

Lägg köttet i en stor kastrull och fyll på med kallt vatten så att det täcker. Koka upp med buljongtärningarna. Skumma av med en sked. Tillsätt salt och peppar.
Koka högreven under lock tills den är mör, 2-3 timmar. Ta upp högreven. Förvara den i kylskåp till nästa dag, gärna under lite press så behåller den formen bättre.

Dagen D

Skär köttet i skivor och grilla/stek 3-4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla på någon glaze i omgångar mot slutet av grillningen, gärna barbequeglaze en mycket go glaze

Gör så här:

Blanda 2 dl chilisås 2 msk råsocker, 2 msk soja, 1 dl äppelmos, 2 tsk liquid smoke, 2 msk dijonsenap, 2 pressade vitlöksklyftor i en kastrull. Koka upp och låt kallna.

 
 
 
 
 

 

 

 

Het chutney
Så där ja! det var ett tag sedan det hände något här ser jag!!, men rätt skönt med ledighet, mat har det väl lagats men det har nog blivit av den lättare sorten och många måltider har nog ätits på restauranger under semester. Nu börjar vi vara tillbaka till jobb, och snart drar skolorna igång för sönerna så det blir rätt skönt att komma in i vardagslunken och slippa en massa matlådor till oss alla. Hoppas ni får en skön helg!!
 
Den här chutneyn bör göras några veckor innan den ska ätas. Jag tycker den är väldigt god till ostbrickan men också till varmt eller kallt kött som kyckling, nöt eller fläskkött .
 
2 kg fasta sommaräpplen
5 rödlökar
6 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 kanelstänger
5 dl rödvinsvinäger
1 msk salt
1 liter strösocker
 
Gör så här:
Klyfta och kärna ur äpplena och skär ner dem i mindre bitar. Skala och skiva löken. Finhacka vitlök, ingefära, och urkärnad chili. Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och kanelstänger i lite olivolja. Blanda med äpplena, vinäger,salt och socker. Låt detta koka upp under omrörning i ca 1 timma. Häl upp chutneyn i i varma rena burkar.