Varm kassler och pärontoast
Varm toast. Enkel och mycket gott. Mycket mättande. Och utmärkt till kvällsvickningen eller som här blir det till en tv kväll med hockey...
Ha en skön kväll!
 
 .
4 skivor fiberfranska
4 tunna kasslerskivor
Stark senap
4 konserverade päronhalvor
Rikligt med stark ost
 
Gör så här
Ta ut större rundlar av brödet och smöra dem. Täck rundlarna med kassler och bred ett lager av den starka senapen.
Lägg en avrunnen päronhalva på varje toast. Fördela rikligt med ost ovanpå. Gratinera i ugn i 225g tills det fått färg.
Garnera med timjan och gärna en sallad till.
 
Oförglömlig pastarätt
Gårdagen blev som sagt lite små spännande, vår lokala tidning ville göra ett matrepotage hemma hos mig och svårt att välja vilka rätter som skulle göras...men det gick iaf att knåpa ihop något tillslut som var både enkelt och hyfsat snabbt att sno ihop för vem som helst. Nu börjar det vara riktigt kalla morrnar, och i morse var det -9 riktigt "hurvigt"...men ännu så lyser snön med sin frånvaro...längtar att det kommer LITE iaf för det är riktigt svart ute om vägarna. Ha en skön och go helg!♥
 
400g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 msk smör
1 brk finkrossade tomater (märket Delizie tycker jag om)
1 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
1 tsk socker
Salt o Peppar
1 kruka basilika
 
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i centimeter tjocka strimlor. Finhacka löken och vitlöken, Dela chilin och finhacka den. Hetta upp en traktörpanna med lite fett och fräs grönsakshacket mjukt. Tillsätt kycklingstrimlorna och fräs de några minuter tills de fått färg. Tillsätt tomatpurén, tomatkrosset och låt de småputtra en 5-6 min. Tillsätt fraichen och låt allt få ett uppkok. Smaka av med socker, salt o Peppar. Finhacka basilikan och rör ner i såsen. Servera nykokt pasta.
 
 
Paj med varmrökt pepparlax
Hoppas ni haft en underbar helg! här har solen visat sig hela helgen, om men det varit kallt o klart så blev det långa prommenader i det fina, kan behövas efter allt gott man smällt i sig denna helg! Här kommer en enkel men god paj vi har frestat på denna söndag.
Ha en fin vecka har framöver!...=)
 
Pajdeg
3 dl dinkelmjöl (Gärna fullkorn
150g  smör
2 msk vatten
Fyllning:
3 ägg
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
1 påse färsk bladspenat
1 vitlöksklyfta
300 gram varmrökt pepparlax
½ dl hackad dill
2 ½ dl riven västerbottensost
1 liten rödlök
 
 Gör så här:
Hacka samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare el förhand,  och den vila en 1 tim. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Mosa sönder laxen och fyll pajskalet. Fräs spenaten med riven vitlök och fördela det sedan över laxen. Skiva löken tunt och lägg det över pajen.Strö osten över.  Vispa samman ägg. Mjölk, grädde, salta o peppra. Skjuts i ugn i 200g i nedre delen av ugnen ca 35-40 min, tills äggsmeten stannat och pajen har fått fin färg. Serveras med en grönsallad .