Ugnsbakad Korv a´la Tinas skåpmat

En arbetshelg till ända och luften går ur en på måndag. Men mat ska ju lagas likt förbenat så det blir en variant som går fort att sno ihop som vanligt.Jag hävdar fortfarande att korven är fasen i mig är en livboj  då ideér på mat fattas. Denna rätt går även utmärkt att byta ut vitkålen mot tunntskivad potatis, men då kör man först dem i ugnen med passerade tomatblandningen i ca 20 min. Sedan lägger man över korven och toppingen och ca 20 min till i ugn


1/2 vitkålshuvud
1 tetra passerad tomat
1 pressanvitlöksklyfta
1/2 tsk dragon
Salt o Peppar
1 msk grönsaksfond på flaska
500g lättkorv med mer kötthalt


Topping:
2 dl lättcreme fraiche med fetaost och soltorkade tomat(Norrmejeriets)
1 rivet äpple
1/2 tsk dragon
2 tsk fransk dijon senap
2 dl riven smakrik ost


Gör så här
Strimla vitkålen tunnt och fördela i en ugnsform. Blanda passerad tomat med pressad vitlök, dragon och grönsaksfonden, salt o peppar. Fördela de över vitkålen.  Skiva korven och lägg den omlott om varandra.
Blanda ingredienserna till toppingen och bred det över korven, Grädda detta i 225 ca 25 min.

Strömming med rökt lax och senap

Detta goa recept kommer från Kocken Fredrik Eriksson fiskälskare som jag är var detta ett underbart gott recept på strömming. Det som gjorde mig besviken var att jag brukar oftast få tag på färsk strömming i butiken, den lokalproduceras av Botnia fisk här i skellefteå, men fick ge mig på fryst strömming denna dag.

600gr
strömmingsfilé
100g rökt lax
2 msk senap, gärna grovkornig
2 msk hackad dill
3 dl vispgrädde
Salt o peppar


Gör så här:
Skölj den rensade strömmingen och klipp bort fenorna.
Sätt ugnen på 200 grader. Salta botten på en ugnsfast form och rulla strömmingen med skinnsidan utåt.
Lägg rullarna i formen.
Hacka den rökta laxen och strö den över strömmingen.
Blanda sedan senap och dill med vispgrädde och smaka av med salt och peppar.
Tänk på att strömming kräver ganska mycket salt.
Grädda i cirka 20 minuter

Exotiska ananasbiffar

Yammi! en favorit i repris....mat som gör gott en sådan trist o grå dag. Nu när vi försöker att hålla ner på "kollisarna" brukar jag plocka bort ströbrödet o mjölken ur detta recept, och istället tillsätter jag 1 dl grädde..... blir bara bättre....lovar! ;)
Nu börjar jag att känna mig lite småsugen att baka,... baka är som sagt inte min starkaste lusta men ibland så kommer suget och nått gott till hockeymatchen blir det allt....hälften är ju som sagt inte svårflörtad att äta det iaf
Citat
:Vägen till mannens hjärta går genom magen! =))

Tinas skåpmat

finns nu mer på fejjan oxå Ha det bäst!


500 g Blandfärs
1 dl grädde 
1 Gul lök
11/2 dl Jordnötter (uteslut vid allergi)
2 rågade tsk Ljus fransk senap
1 tsk Curry
2 nypor Svartpeppar
1 tsk Salt
1 Ägg
4 hela skivor Ananas(alt 8 om man gör småbiffar)

Gischet
2 dl Créme Fraiche
2 dl mellanGrädde
1 dl Ananasspad
1 msk Soja
2 tsk Ljus fransk senap
Salt o peppar

Gör så här:
Häll i grädden i en rostfri bunke. Hacka löken
fint och jordnötterna grovt. Blanda väl med grädde lök, jordnötter, senap,
kryddor och ägget och till sist köttfärsen. Forma 4 stora eller 8
mindre biffar och lägg dessa i en smord ugnssäker form eller
långpanna. Lägg en ananasskiva på varje biff och täck med riven ost.
Stek i 225 graders ugn ca 20min.

Blanda alla ingredienser till gischet.
Ta ut biffarna när 10min gått och häll på såsen. Sätt in formen
ytterligare 10 min. <<Servera grönsaksblandning o ev klyftad potatis.