Stekt sill med löksås
  • Hur gott är inte det här?! Super smaskigt! Men jösses att man kommer att ligga under vattenkranen. Men gott efter en heldag utomhus. 
  • Här har vårbruket börjat, tomten är nu körd med mossrivaren då större delen av grästomten är blandat med mossa. Men nu ser det riktigt bra ut och nu får det grönska på.

  • 600 g sillfilé, urvattnad
  • 1dl grovt rågmjöl
  • smör 
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk mjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Persilja
  • Gör så här:
  • Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Vänd sillfiléerna i rågmjölet och stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Skala och hacka löken och stek den mjuk. Pudra över mjölet. Häll på grädden och låt puttra något. Krydda med salt, peppar och finhackad persilja Späd eventuellt med lite mjölk om såsen känns för tjock.




Kalvfärsbiffar med doublecheese och persilja, vitlök
Vi har fått tag på närproducerad kalvfärs genom vänner till oss. Kalvfärs är ju en färs för sig måste man säga. Färsen anses ju lite finare än nötfärsen och gör den både saftig o god och så är den mager ca 10%
Biffar blir otroligt goda att göra av färsen. Jag brukar oftast ha VB ost i mina biffar, men testade denna gång Allerums double cheese (prästost och greve) goosch!!. götta blev de vill jag lova!!..
Bon appetit!!

500 g kalvfärs
1 finhackad gullök
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 kruka finhackad bladpersilja
1 1/2 dl allrum double cheese( präst och greve)
Salt o svartpeppar
1 dl gräddmjölk

Gör så här:
Banda samtliga ingredienser till en smidig smet. Krydda med lite salt och svartpeppar, smaka av. Tänk på att osten ger färsen oxå sälta. Forma till biffar och stek i smör ca 3 minuter på varje sida. 
Servera med nykokt pasta och sallad