4 port bitar lax( 1 paket 4 i varje)
Ca 10 färska lasangeplattor
1 fänkål
1 påse färsk babyspenat
1 brk färdigskalade räkor
1 brk färdig tomatsås (dolmio)
Riven ost
Bechamelsås
5 dl mjölk
2½ msk vetemjöl
1 msk smör
1 msk skaldjursfond
ev. en skvätt grädde
salt o peppar efter smak
Gör så här:
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken tillsammans med smöret och koka upp under omrörning. Koka på svag värme ca 5 minuter, tänk på att röra om så att såsen inte bränner fast i bottnen. Smaka av med salt, peppar, fonden och ev. lite grädde.
Gör så här:
Skär laxen i småbitar och salta lite grann. Bryn det tillsammans med den fint skivade fänkålen. Gör sedan i ordning bechamelsåsen.
Varva sedan såsen , pastaplattorna, laxen o fänkålen, räkor, tomatsåsen, spenaten...upprepa detta sedan ett varv till och avsluta med pastaplattorna och slå sedan över resten av såsen och strö över ost.
5