Västerbottenssill.....

1 frp Abbas 5-minuterssill
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 dl västerbottenost
1 st vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap 
cayennepeppar
svartpeppar o salt

Gör så här:
Skölj sillen och skär i centimeterstora bitar. Riv osten och pressa en vitlöksklyfta.
Blanda med övriga ingredienser till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
Varva i sillbitarna. Toppa lite finhackad rödlök o kaviarrom

Ostbollar med pepparkaka.....

Detta häftiga recept hittade jag hos min bloggvän  Carina

Ostbollarna


Ca 30 stycken jag gjorde hälften av receptet


Ingredienser:
7 dl riven cheddarost eller västerbottensost
1 dl ädelost, med whiskeysmak
1 ask creme cheese (200g)
Stoppa några pepparkakor i en fryspåse och krossa dem,
stoppa sen i några bollar och skaka om, gör detta strax innan
de ska serveras så blir de både godast och finast, fast mina blev inte lika granna som Carinas ;) men goda.

Apelsinkyckling med chili......

Detta goa recept hittade jag på Arlas hemsida...fast som vanligt håller jag mig inte till orginalet :)

4 kycklingfiléer( jag delade dem i 2 delar så de blev 8 bitar)
 salt
peppar
smör

sås:
1 apelsin
1 lime
1 brk crème fraiche
1 msk konc kycklingfond
1 tsk balsamvinäger
1 tsk soja
1 msk honung med citron
1 1/2 tsk sambal oelek

Gör så här:

Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Koka upp skal, saft, crème fraiche, kycklingfond, soja,Balsamvinäger, honung och sambal oelek i en panna. Salta o peppra  kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och slå över såsen. Låt dem vara i ugnen på 200 g i ca ca 15-20 min.
Servera med egna klyftpotatis och en krispig feta sallad.