Vilken soppa......
Hur kul är inte denna film..skrattar gott varje gång jag ser den.
Tomten är far till alla barnen - Janne spöar jultomten









kycklingrätt i ugn....
Den här rätten har jag gjort flera ggr med kycklingfilé, men denna gång provade jag att göra den med benfri kottlett.......

Marinad:
2 dl soja
2 dl vatten
3 pressade vitlöksklyftor

1 kg kycklingfilé


Gischet:
2 dl grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
2 msk soja
2 msk messmör
1 tsk sambal oelek
2 dl grädde
½ dl mjölk
senap
Peppar o Salt

Gör så här:
Marinera kycklingen i 5 timmar.
Stek kycklingen i marinaden 25 min i 225° ugn. Vänd filén några gånger under tiden.
Ta ut formen, och låt kycklingen kallna i sin marinad.
Ta sedan upp kycklingen och skiva den i lagomt stora skivor. Lägg tillbaka i ugnsfast form.

Blanda ihop ingredienserna till såsen och slå över kycklingen. Strö över riven ost, och skjuts i ugn i 225g i ca 15 min, tills det har blivit genom varmt.
-Servera ris el pasta.. eller som vi GI varianten..en god sallad
En spätta i ugn.........
Här ska det bli en riktigt god spätta att äta... men först skall jag iväg på utvecklingsamtal o sedan skall vi förtära denna  gobit.


8 rödspättafiléer
2 dl crème fraiche naturell
2 dl  crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
1-2 msk chilisås
Saft av 1/2 citron
1-2 tsk dragon
 ost med smak
Salt
Svarttpeppar

Gör så här:
Salta och peppra fisken. Vik eller rulla ihop filéerna och lägg i en smord, ugnsfast form.
Rör ut chilisås i crème fraichen. Smaka av med citronsaft, dragon, salt och peppar. Bred blandningen över fisken. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Efter halva tiden, strö på osten. Avsluta med grilleffekt i maxvärme i 1/2-1 minut.
Servera med råris och en god sallad.