Lax på avokado och ruccolabädd
En enkel och god förrätt för fyra
Jag använde mig denna gång av färdiga närproducerade varor från Botniafisk. Deras räkröra är väldigt god, och om man inte har ork o lust att slänga ihop en egen så funkar den utmärkt gott.

2 avokado
1 påse ruccola...
1 förp gravad lax (8 skivor)
1 ask färdig god räkröra
1 citron

Gör så här:
Lägg en näve ruccola på tallriken. Skiva en halv avokado. Pressa lite citronsaft över avokadon . Salt o peppar. Sno ihop laxen till ros och klicka över räkröran.
Garnera med en skiva citron!... Voilà!.😋
 
 
 
 
 
Uova in purgatorio bolognese
 
 Vi har här "rivstartat" i två veckor, det har blivit så  nu tredje året, och detta är ju ingen bantningskur jag vet, det är en livsstil. Med med åren har jag där emot blivit mer medveten att dra ned lite på kolhydraterna. Jag tycker det är bara gott där efter semestern att "riva" kroppen lite efter sommaren synder!....😌
Men tusan så gott det är med mat i alla dess former, att det är inget man skulle välja att vara utan.
Nu laddar jag bara till resa till Stockholm till mässan,
och allt är bokat både med hotell och biljetterna till MITT KÖK' s mässan.
 
500g köttfärs/alt älgfärs
1 gul lök, hackad 
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
2 msk smör
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar
1 burk (400 g) körsbärstomater 
6 ägg 
1 dl grovriven parmesanost
 
Gör så här:
Fräs löken o vitlöken med smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den             
några minuter. Tillsätt salt och tomaterna med spad. Låt det puttra i 5 min. Rör om då och då. Lägg färssåsen i en form. Gör sex gropar i köttfärssåsen med en sked och knäck försiktigt ett ägg i varje grop. Skjuts i ugn i 200g ca 5-10 min, så att man ser att äggen har stannat av. Strö över peppar och ost. Det här är gott med ett surdegsbröd och oliver när man inte rivstartat!..😜
 
Torskgratäng med kräftost
 Vilken fantastisk brittsommar vi har, helgen har tillbringats ute med husvagnen med goda vänner, med god mat och dryck. Det är riktigt uppfriskande att få vara ute om men det nyper lite i skinnet. Och  jösses så mörkt det kan bli också, med marschaller och en värmande brasa så är mysfaktorn hög vill jag lova. Idag så blir det en fiskgratäng med kräftost, och det finns ju andra sorter med mjukost med men denna funkar det riktigt gott
 
2pkt tinad torsk a 800g
1 tsk flingsalt
Santa Marias Lemon Pepper&Dill
1 burk kräftstjärtar i lag
 400 gram kräftost
2,5 dl creme fraich
1 dl tunt skivad purjolök
1 dl hackad dill
 1 dl riven västerbottenost
 
Gör så här: 

Lägg den tinade fisken i en ugnsfast form. Krydda på med Santa Marias lemon Peppar dill , och flingsalt. Strö över finhackade purjon över fisken. Blanda crème fraichen med kräftosten, hackad dill. Bred blandningen över fisken. Strö sedan på den rivna osten.

Gratinera i ugn i 200 grader i ca 20 minuter eller tills gratängen fått färg.