Min makaronipudding....
4 dl fullkorns makaroner
1 pkt Bacon o rökt skinka/korvsnuttar går oxå
1 purjolök
salt, peppar

Äggstanning:
3 ägg
6 dl mjölk
salt, svartpeppar
Hackad färsk timjan
riven präst ost

Gör så här:
Koka makaronerna i 3 minuter i rikligt med lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av. Skär bacon i strimlor och hacka purjon. Fräs purjon och bacon i en stekpanna. Blanda fräset med makaronerna. Krydda. Lägg alltsammans i en smord ugnssäker form. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda efter smak och häll blandningen över makaronerna. Strö över riven ost. Grädda puddingen ca 40 minuter i 225 grader, på nedersta falsen. Rivna morötter är gott till.
"Hotta kottar"....
En repris fast i en annan variant.....

8-10 Kottarna läggs ut i en smord långpanna.
1 stor brk champinjoner
2-3 pressade vitlöksklyftor
Blanda 3 dl grädde
4 dl Creme fraiche (vispas sönder)
Ca 1 dl soja
1 tsk Sambal Oelek (hot) eller mer
ifall man vill ha hottare smak.

Gör så här:
Lägg  ut kotletterna i en smord form. Häll över svampen. Blanda ihop de övriga ingredienserna.
Slå blandningen över kottarna, och vill man kan man lägga en ananasskiva på varje kotte.. om man inte vill ha svamp.
Sedan in i ugnen på 150 -175 grader i 1-1,5 timme.
Tiden i ugnen går att korta till ca 45 minuter
om ugnen sätts på 225 grader.
Täck gärna över kotletterna med ugnsfolie
sista minutrarna vid högre temperatur.
Våfflor med dinkel.....
Idag är det våffeldagen...men vi äter våfflor året om skulle jag nog säga som oftast så brukade min mormor alltid servera våfflor när man kommer på besök.. de blir lite som ett mellan ting av  fika o lunch...

Dessa våfflor är med lågt GI som du kan äta med gott samvete;)
Vad är Dinkel
även kallat spelt, är en gammal vetesort som innehåller mer proteiner än vanligt vete som innehåller bra mycke kolhydrater. Det binder även mer vatten än vanligt vete och ger oftast en mildare o skönare känsla i magen än vanligt vete, för ibland kan man känna sig upp jästa av mjölmat.
Vichyvattnet gör våfflorna extra frasiga
Detta recept är till 6 pers men har 3 stor ätare av våfflor till middag..så ;)... men halvera gärna receptet till 4 personer...
Här har jag ett recept på vetemjöl

6 dl siktat Dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
6 dl Mjölk
50 g smör
3 ägg
2 dl vichyvatten
ca 2 tsk salt

Gör så här:
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen. Häll det över mjölblandningen. Rör ner äggulorna i smeten. Blanda i vichyvatten. Vispa äggvitorna till hårt skum och klicka ner i smeten. Grädda i ett riktig hett järn o lägg det på ett galler efteråt då behåller de sin frasighet..om man inte äter de på en gång vill säga;).
Vichyvattnet gör våfflorna extra frasiga

Frasiga Våfflor med guldmos....