En god räkis......

Vilken härlig dag det blev igår...vi tog faktiskt  MC:n till Stackgrönnan och åt en fett stor räkmacka o kaffe de var otrolig gott.
När vi skulle köpa mackorna fick jag se en lapp där de stod - måsrning ny räkmacka ersätt ej-
 jösses tänkte jag kommer vi att bli attacerade  nu av ett gäng måsar nu när vi tänkte frossa på....hade ingen lust att dela med mig av den eftersom jag var hur sugen som helst....... men vi klarade oss inte en mås så långt ögat såg.
Sedan så tog vi oss vidare och hyrde lite filmer, där jag hyrde en som var så jäkla dålig så jag fattar inte hur den ens fick stå i videohyllan.....så vi hoppas de andra 2 är ett snäpp bättre.
Här laddas de för jobb i helgen....de är med lite oro eftersom vi har det lite kännbart i sommar ....fast har man gjort denna så har man tagit sig över puckeln.
Tack för kommentarena i de tidigare inlägget , jag börjar faktiskt vänja mig nu vid en kort frisyr och skönt när man tvättat det att tjorva ur det..

Bild tagit med mobilkameran

Toast med kallrökt lax.....
Här tog jag lite av de som fanns hemma.
4 formfranskor som fick lite smör på sig.
Ruccolasalladen la jag på skivorna som ett täcke. Sedan över med den finskivade kallrökta laxen.
Ovan på detta 2 msk creme fraiche o rödlök, och lite röd caviarrom på toppen.
Min kycklinglasange...
1 grillad kyckling
1 påse mozzarellaost
Lasangeplattor

Vit sås:
3 msk smör
5 msk vetemjöl
6-7 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk salt

Tomatröra: 
500 g krossade tomater med smak av chili
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
6 st frästa färska champinjoner
1 krm svartpeppar
1 tsk fransk el italiensk salladskrydda 

Gör så här:
Bena ur den grillade kycklingen . Skär köttet i bitar och fiinhacka . Fräs smöret till såsen. Vispa ner mjöl och späd med mjölken lite i taget. Koka såsen några minuter under vispning. Tillsätt grädden och salta. Smaksätt  tomatkrosset med pressad vitlök, salladskrydda, salt och peppar. Hit kan förberedas.

Smörj en gratängform, och bottna den med ett tunt lager vitsås. 
Sleva över tomatkross och lägg på ett lager lasagneplattor. Varva sedan vit sås, kycklingkött och tomatkross i tre lager och täck med plattor så att det blir totalt 3-fyra lager plattor. Hit kan förberedas om du vill ha allt klart. Tryck till lasagnen ordentligt och täck de översta plattorna med resten av den vita såsen och riven ost. Värm ugnen till 225° och gratinera i 30-40 minuter. Lägg på tomatskivor toppade med riven mozzarella när 5-10 min återstår.
 
Till detta serverar jag en ruccolasallad med plommontomater och lite olivolja o balsamvinäger o lite flingsalt.