Grès champenois med jordgubbar

Det här måste jag tipsa er om som en lite aptitretare före mat, eller som kvällsgott. Grès champenois är en färskost från Champagne i Frankrike. ... Passar perfekt med söta jordgubbar eller physalis och den söta blomsterhonung (som jag använde) det gjorde det bättre än bäst till gubbarna.... O så det mousserande de till förstås. Receptet till det här hittade jag i delikatesscharken på Maxi... Rekommenderar verkligen att ni testa det här.

1 Grès champenois cheese 150g eller en brilliant savarin
100g svenska jordgubbar
1 msk honung
Några mynta blad

Gör så här:
Dela osten i två våningar, som en tårta. Lägg den nedre delen på ett fat.Skiva några jordgubbar och fördela den på osten, ringla hälften av honungen. Lägg på locket på osten. Garnera med jordgubbar, honung, myntablad. Ljuvligt gott till ett glas prosecco, champagne

Pastarätt med kyckling i ädelsås

1 påse färsk bladspenat
4 kycklingfiléer delade i mindre bitar
200 g ädelost
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
Ca 1 dl pastavattnet
1 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
Ev salt & peppar

Gör så här:
Sätt igån en panna med saltatvatten till pastan.
Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs kycklingen i pannan tillsammans med den pressade vitlöken tills det fått lite färg. Slå i grädden och smula sönder ädelosten så den får smälta ner. Blanda ner fonden, créme fraiche. När pastan är kokad ta lite av pastavattnet och rör ner i såsen. Låt sjuda i några minuter. Serveras med rykande färsk tagliatelle, garnera med persilja.