Lyxig kasslerpaj.....

Pajdeg:
1/2 dl valnötter
1 3/4 dl vetemjölspecial med fullkorn
1 dl siktad dinkelmjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
1 rödlök, i tunna klyftor
1 purjolök, skivad
10 champinjoner, i fyra delar
2 msk smör
300 g kassler, i bitar
1 grön paprika, i bitar
1 påse riven västerbottensost

Äggstanning:
2 dl crème fraiche med fetaost och soltorkade tomater
1 dl creme fraiche
4 ägg
1/2 finhackad röd chili
salt, svartpeppar
1 msk basilika( hackad)

Gör så här:
Lägg valnötter och vetemjöl med fullkorn i matberedaren med kniven monterad. Kör tills valnötterna är finfördelade. Tillsätt smöret och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det har tagit ihop sig till en boll.

Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ in den i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajdegen och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

Fräs lök, purjolök och svamp i smör, ca 5 minuter. Tillsätt kassler och paprika och låt det fräsa med någon minut. Lägg över allt i det förgräddade pajskalet. Fördela västerbottensosten ovanpå.

Vispa samman smaksatt och naturell crème fraiche med ägg och smaksätt med salt, svartpeppar och färsk basilika. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.

Skinksås med sting....

400 g strimlad skinkstek
1 pkt tärnad bacon
1 gul lök
5 st färska champinjoner
1 tsk samba oeleke
1 msk soya
2 dl grädde
1 dl mjölk
Salt o peppar

Gör så här:
Hacka löken fint och även champinjonerna. Fräs baconet tillsammans med svampen o löken.
Ta upp ur pannan och lägg det på en tallrik med hushållspapper så all vätska går ur. Fräs sedan den strimlade skinksteken och salta o peppra. Lägg sedan i baconblandningen i stekpannan och låt de fräsa med skinkan.
Ta i sambal oeleken och soyan och i med grädde o späd med mjölken till rätt konsistens. Låt puttra på i cirkus 5 min. Servera kokt broccoli eller potatis och en grönsallad.

Tacogratäng......

500 g köttfärs Nöt eller älg

1 röd paprika

1/2 burk krossade tomater med chili

1 påse tacokryddmix eller egen blandning tacokryddor

1 bit purjolök

200 g creme fraiche

200 g Philadelfia ost o riven västerbottensost

Gör så här:
Bryn köttfärsen som vanlig tacoköttfärs. Blanda i hackad paprika och krossade tomaterna.
Blanda philadelfiaosten och creme fraichen.
Hacka purjolöken och riv osten.
Smörj en ugnssäkerform och bre ut creme fraiche röran på botten.
Tillsätt därefter köttfärsen.
Strö sedan över purjolöken och till sist osten.
Gratängen ska stå i ugnen tills osten är smällt och är lite och fått färg. Servera med nachochips och sallad och guacamole.