Ostfylld oxfilé med pestosås
4 portioner
750 g oxfilé av mittbiten
salt, peppar
2 msk smör
ca 2 msk pesto
75 g mozzarella

Sås:
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 msk mörk oxfond, konc
ca 2 msk pesto, finns att köpa färdig
2 msk vetemjöl
1 tsk honung
salt, peppar

Gör så här:

Putsa och skär oxfilén i fyra bitar. Bind upp bitarna med bindgarn runt om midjan på köttet.
Salta och peppra köttet.
Bryn köttet i en stekpanna med brynt smör, ca 2 minuter per sida.
Lägg över köttet i en ugnssäker form.
Gör ett kryssnitt i mitten på varje köttbit med en spetsig kniv.
 Fyll hålet med pesto och en bit mozzarella.
 Så långt kan du förbereda.
Avsluta tillagningen genom att steka köttet mitt i ugnen175g, ca 10 minuter för mediumstekt kött, öka eller minska tiden beroende på vilken stekgrad du önskar.

Sås:

Blanda grädde, vatten, vin, oxfond, pesto och vetemjöl i en kastrull. Vispa och låt såsen koka under omrörning i ca 3 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.
 Garnera köttet med färsk basilika och servera med sås, klyftpotatis

Må Gott, Åsa

Mmm, så gott det ser ut!! Jag har nyss ätit en god middag, men jag blir ändå lite sugen... :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress