En känsla av vårgrillning!

Vilken fantastisk dag de blev idag....men oxå väldigt konstig att i januari månad här i norr är det +4 och det regnar!! väldigt konstigt.
Men iaf  när vädret blev så milt så kändes det som våren var i närheten så kände  jag o mannen att grillning får det bli...älgköttet lades igår kväll i en rödvinsmarinad.
Det blev dock en sen middag eftersom vårt Skellefteå AIK hade sin match vid 16:00 tiden så sista perioden så drogs grillen igång....och då kan jag tala om att då stormade det som värst och de var rätt mörkt!.... så köttet blev väl kanske i det rödaste laget.....men lite heta korvar o hallomiost o pastasallad fanns med som mättade våra magar och en del av köttet få bli en pytt i morrn =)
Ha en skön lördag kväll!!

2 dl rödvin
2 msk chilisås (hot)
1/2 dl soja
1 liten skivad rödlök
1 dl grovt hackad färsk timjan
3 msk rapsolja
2 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk Salt

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienserna. Köttet bör marineras minst 2 timmar, gärna över natten . (denna marinad passar även annat kött lika väl) Marinaden är för ungefär 1 kg älgkött

I pasta salladen  så hade jag:

Kokt Fiberpasta
1 gul paprika
1 ask coctailtomater
1 halvgurka som är skalad och urkärnad
1 påse blandad bistrosallad
1 lite skivad röd lök
Balsamícosås som ringlats sig....

Het filégratäng

Kvälles middagsmat gick i en grisblink att sno ihop när man är lite trött i ögat. Just nu så ligger bloggen lite nere så det kommer nått recept här då o då. Det blir inte så ofta man hinner med att sitta och skriva o laga en massa gott när jobbet äter en =)  men håll till godo med detta iaf.
Ha en skön helg ni alla som besöker mig och jag blir glad för en återkoppling!


500 g kycklingfilé
Salt o tpeppar
1 -2 msk hackad färsk oregano'
1 burk (225 g) skivade champinjoner eller motsvarande färska
1 strimlad röd paprika
2 dl mellan grädde
1/2- 1 tsk sambal oeleke
4 msk chilisås(Hot)
150g rivenCheddarost

Gör så här:

Kycklingbitarna steks 3-4 min på varje sida, saltas och peppras och läggs i en elfast form. Fräs champinjonerna och paprika lätt i fett och lägg över filéerna. Blanda grädde, chilisås och oregano, sambal oelek och häll över. Strö på riven ost över. in ugn 250 grader ca 15 min. Garnera med finhackad oregano och servera en sallad o ev ugnsrostade grönsaker.

Dragen gris i taco version

Idag drabbades jag av en åkomma"latmasken" slog till i kroppen så det har inte varit många knop här, vilket är rätt skönt att bara vara. I morse drog jag igång en rubbing till långkoket Pulled pork" dragen gris" denna gång twistade jag till den med lite andra kryddor än de som står här i receptet jag gjorde den lite hottare med chili och tacosås stark. Denna gång serverade jag det med taco tubs o pitabröd och sallad och en ny creme fraiche som kommit från Milko kantarell & cognac mumsigt värre blev det.