Vilken fantastisk dag de blev idag....men oxå väldigt konstig att i januari månad här i norr är det +4 och det regnar!! väldigt konstigt.
Men iaf när vädret blev så milt så kändes det som våren var i närheten så kände jag o mannen att grillning får det bli...älgköttet lades igår kväll i en rödvinsmarinad.
Det blev dock en sen middag eftersom vårt Skellefteå AIK hade sin match vid 16:00 tiden så sista perioden så drogs grillen igång....och då kan jag tala om att då stormade det som värst och de var rätt mörkt!.... så köttet blev väl kanske i det rödaste laget.....men lite heta korvar o hallomiost o pastasallad fanns med som mättade våra magar och en del av köttet få bli en pytt i morrn =)
Ha en skön lördag kväll!!
2 dl rödvin
2 msk chilisås (hot)
1/2 dl soja
1 liten skivad rödlök
1 dl grovt hackad färsk timjan
3 msk rapsolja
2 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk Salt
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna. Köttet bör marineras minst 2 timmar, gärna över natten . (denna marinad passar även annat kött lika väl) Marinaden är för ungefär 1 kg älgkött
I pasta salladen så hade jag:
Kokt Fiberpasta
1 gul paprika
1 ask coctailtomater
1 halvgurka som är skalad och urkärnad
1 påse blandad bistrosallad
1 lite skivad röd lök
Balsamícosås som ringlats sig....
7