Mozzarellasallad......

1 liter jordgubbar (halverade)
1 stor mozzarellabit
Basilika plockade blad
1/2 dl grappolini limone olja eller vanlig olivolja
1 tsk flingsalt
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Fördela gubbarna, mozzarellan, o basilika på ett stort fat. Ringla över oljan över salladen, strö över saltet o pepparn.
Detta serverade jag till mozzarellasalladen

Mexikansk gratäng med sting......
Under väldigt varma dagar, är det gott med riktigt het mat tycker jag...så tungan krullar sig .... men styrkan hur stark du vill ha den avgör du ju själv ;) 

500 g strimlat griskött  alt skink eller bog
1 msk soja
1 tsk chilipulver
1 purjo

Sås:
2 msk mjöl
1 dl grädde
2 dl buljong ( tärning)
1 dl chilisås
Ca 1 tsk sambal oelek( smaka av före med en ½ tsk)
1 tsk salt
1 dl riven ost

Gör så här
Blanda köttet med soja, chilin.
strimla purjon.
Lägg köttet och purjon i en ugnsäker form.
Blanda mjölet med grädden och resten av ingredienserna till såsen.
Häl såsenl över köttet.
Strö över riven ost, ställ in i nedre delen av ugn i 225 g 20 min.
ta ut formen och stick ner nacho chipsen.
Jag brukar servera avocadoröra o sallad o nachochips med ostsmak
men de funkar oxå  med potatishalvor som är ugnstekta el pasta .

Korv o mos gratäng.......
 falukorv
1 dl grädde (valfri fetthalt)
2 dl creme fraiche
3 msk senap
1 dl ketchup
oregano


Potmos
1 kg potatis, gärna mjölig sort
½ dl flytande margarin t ex Milda
150 g Västerbottenost, riven
1 dl mjölk 
1 ägg
salt o pep

Gör så här
Gör moset först
Skala och koka potatisen mjuk och mosa den grovt. Blanda i flytande margarin, riven ost och mjölk. Smaka av med salt och peppar

Smöra en eldfast form.Skär falukorven i tärningar och lägg i formen. Blanda samman grädde,senap,ketchup. Häll blandningen över korven. Gör moset som du brukar men det sista du har i är ägget. Bred sedan moset över blandningen.Gratinera i 225 grader i ca 20-25 minuter. ( P:S lägg ett smörpapper under formen..de rinner lätt över)

Och till detta servera jag ICA´s färdigblandade grillsallad med röd spetspaprika.. jag droppar över grappolini limone och lite flingsalt.


.