Cannelloni fylld med kycklingröra

Detta goa recept gick riktigt hem här :P ... jag hittade det på min favorit sida Västerbottenostens hemsida
där finns det en hel del gott att titta på.

12 st Cannellonirullar
1 st gul Lök
1 st Vitlöksklyfta
2 st Kycklingfiléer
1 msk smör
3 små paprikor i olika färg
4 dl Pastagrädde
2 dl Mjölk
2 dl riven VB ost
Salt och Peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 175g. Finhacka löken och vitlök. Skär kycklingköttet i små tärningar. Skär paprikan i tärningar. Stek löken mjuk i lite av smöret. Tillsätt paprika och kyckling och stek klart. Smaka av med salt och peppar. Fyll Cannellonin med kycklingfräset och lägg dem på rad i en ugnsfast smörd form. Blanda pastagrädden med mjölken och häll över Cannellonin. Strö över osten och gratinera ca 40 minuter

Tips!

Det finns förkokta och torkade cannellonirullar i olika färger. De gröna innehåller spenat och de röda tomatpuré. Det finns även cannelloni som är gjorda på fullkornsmjöl.

Älgsouvasgryta.....

500g Suovasskav av älg
1  gul lök
1 msk messmör
1 msk soya 
Karljohan svamp eller någon annan svamp
1 msk mjöl
2 dl dl mellangrädde
2 dl mjölk
Salt o peppar


Gör så här:
Hacka llöken och stek den färdigt, När löken är klar tar du skaven till en normal stor gryta.
Stek svampen, dra ner det till grytan
Stek skaven av älgköttet i några omgångar, rätt stark värme i 20-30 sekunder. Skrapa ner allt i grytan, pudra över mjöl.
Häll på matlagningsgrädden o mjölken, messör,fonden.  Salta o peppra.
Rör om och låt sjuda i ca: 5 minuter.

Servera med: Pasta eller ris, och vinbärsgele

Bountykaka....


Det här är tyvärr en farligt god kaka, men jag brukar 
skära ut fyrkanter, som du sedan delar diagonalt till trekanter eller minre rutor det brukar bli lagomt mumsiga små bitar.

3 ägg
4  dl strösocker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 1/2tsk vanilljsocker
1 krm salt
  1/2 dl kokande vatten
225gr smält margarin

Gör så här:
Vispa socker, äggen poröst.
Tillsätt de torra ingredienserna och sedan det smälta margarinet + vatten.
Häll smeten i en mindre form(ca40x29) med bakplåtspapper i .
Grädda kakan i 175g i ca 15-20 minuter.
Låt sedan kakan svalna.

Smörkrämen: 
175 gr margarin
2dl florsocker 
1 ägg
3/4 pkt cocosflingor

Smält margarin och tillsätt resten av ingredienserna i smeten.
Låt den svalna . Bred smörkrämen över hela kakan.
Smält ljus blockchoklad med 1 1/2 msk olja, bred chokladsmeten på kakan.