Pestosallad

Den här pastasalladen från Norrmejeriet var hur god som helst, och kommer att göras flera gånger i sommar.Jag serverade grillade kycklingklubbor till och rostade baguetter.

Fuskade även med en köpes pesto, när vi är ute med husvagnen gör man det enkelt för sig.

Önskan om bättre väder nu när en del börjar sin semester. Själv jobbar man fyra veckor till.

Ha det bäst!...🌞🌞

 

 

 

Valfri pasta tex penne

Pesto på burk

Grön sallad

Tomater

Oliver

Västerbottensost

 

Gör så här:

Koka pastan. Skölj och rör ned en stor klick pesto. Lägg sallad på tallriken, pestopastan ovanpå, hackade tomater och rödlök. Toppa alltsammans med västerbottensost som du river med potatisskalaren i fina strimlor samt lägg på några stora oliver. Om man vill kan man även tillsätta lite räkor eller skinka för att få salladen ännu matigare.  

Varm italiensk macka med kyckling och pesto

Inläggen blir blir sporadisk nu förtiden, det blir mest på instagram man lägger ut någon bild på händelser som sker från köket eller nyheter som testats. Det flesta bilder är från recepten jag tagit härifrån Tinas skåpmat. Går testade jag ett recept från sajten Mitt Kök som frestade. En riktigt god macka som mättade efter ett kvällspass på jobbet, och kommer att göras fler gånger.
 
 2mackor 
1 kycklingfilé
4 vitt surdegsbröd
2 msk pesto
1 fpk mozzarella 
1/2 burk grillad paprika 
1/2 basilika
rucola
10 körsbärstomater
olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här: 
Salta och peppra kycklingen. Stek i olja cirka 8-10 minuter på varje sida. Bred pesto på brödskivorna. Toppa 2 skivor med skivad kyckling mozzarella, paprika och basilika. Salta och peppra. Lägg de resterande skivorna som lock. Stek mackorna på låg värme i olja i en stekpanna cirka 10 minuter tills osten smälter Servera med en sallad på rucola och tomat.


RSS 2.0