Kalasgod kycklingrätt



Det är svårt att pussla ihop det nu här framöver då tiden rusar på riktigt ordentligt. Man ska hinna arbeta fixa med de som hör julen till. Jag har lagt ambitionerna  att laga sju sorters kakor åt sidan och satsar hellre helhjärtat åt god mat till julen, vilket det är det som går hem här.  Några jul favorit godisar måste väl hinnas med iaf.
Denna rätt som presenteras är en favorit här hemma. En fantastisk rätt att förbereda om man inte vill stå vid spisen en heldag och man tänker bjuda till.
Ha en fantastisk fin dag !....


Marinad:
2 dl soja
2 dl vatten
3 pressade vitlöksklyftor



1 kg kycklingfilé

Marinera kycklingen i ca 5 timmar eller över natten.
Stek kycklingen i marinaden 25 min i 225g ugn. Vänd filén några gånger under tiden.
Ta ut formen, och låt kycklingen kallna i sin marinad.
Ta upp kycklingen och skiva den. Lägg tillbaka i tom o ren form.

Sås:
2 dl grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
2 msk soja
3 msk messmör
1-2 tsk sambal oelek
2 dl grädde
½ dl mjölk
1 msk senap
Salt o Peppar
(VB ost till gratineringen)



Blanda ihop allt till såsen och slå över kycklingen. Strö över riven vb ost. In i ugnen 225g tills det är varmt ca 30 min!