Lördagsmiddagen blev detta, men tyvärr han vi äta upp allt innan kameran gjorde sig påmind;)
500 g färsk bog eller skinka
4 gula lökar
1 grön paprika
1 gul paprika
mat fett till stekning
salt
peppar
Persilja
Apelsin såsen: (Såsen är naturligtvis godast till denna rätt, jag gör alltid dubbel sats).
2 dl grädde
1 stor buljongtärning
4 msk koncentrerad apelsinjuice
salt
några duttar vitpeppar
tabasco
Gör så här
Skär köttet i strimlor, Klyfta löken. Hacka paprikan i tärningar, stek sedan lök, kött, paprikan. Salta, peppra. Efterstek tills köttet är genomstekt. (Apelsinsåsen) Koka upp grädden och smula sedan i buljongtärningen Tillsätt sedan juicen under omrörning: Koka såsen några minuter tills den har tjocknat lite. Smaka av med med salt och peppar. Några stänk av Tabascon sätter extra piff på det hela. Serveras med kokt ris..och en grönsallad
500 g färsk bog eller skinka
4 gula lökar
1 grön paprika
1 gul paprika
mat fett till stekning
salt
peppar
Persilja
Apelsin såsen: (Såsen är naturligtvis godast till denna rätt, jag gör alltid dubbel sats).
2 dl grädde
1 stor buljongtärning
4 msk koncentrerad apelsinjuice
salt
några duttar vitpeppar
tabasco
Gör så här
Skär köttet i strimlor, Klyfta löken. Hacka paprikan i tärningar, stek sedan lök, kött, paprikan. Salta, peppra. Efterstek tills köttet är genomstekt. (Apelsinsåsen) Koka upp grädden och smula sedan i buljongtärningen Tillsätt sedan juicen under omrörning: Koka såsen några minuter tills den har tjocknat lite. Smaka av med med salt och peppar. Några stänk av Tabascon sätter extra piff på det hela. Serveras med kokt ris..och en grönsallad
0