Grillning på Midsommardagen

Vilken midsommardags kväll det blev fint väder och grillning stod på menyn, sorgligt med de hela att jag är rätt så förkyld så det smakade inte mycket.... men resten av skaran var nöjda iaf. Nu känner man att kroppen skriker efter semester och snart skall jag kolla över schemat och börja räkna ner.
Ha en skön kväll där ute!!


Grillad hallomiost med bacon
2 pkt halloumiost
1 paket bacon

Gör så här:
Klipp baconen mitt itu
Skär halloumiosten i stavar
Linda baconen runt varje halloumistav
Grilla dom  tills det blir knaperstekta 5-10 minuter

Ugnsrostade grönsaker:

4 st morötter
5 medelstora potatisar
1 halv kålrot
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
Färsk timjan
Flingsalt o Peppar
Raps/Olivolja

Gör så här:
Skala och skär rotfrukterna i stora klyftor. Ansa och halvera löken o vitlöken. Fördela oljan över rotfrukterna och krydda med salt och peppar.
Grilla rotfrukterna i ugn tills de fått fin färg och är mjuka, ca 20 min.

Till detta serverades en beasås o lite grönt och ett gott rött Reserva vin Jag fått av ett grannpar här på gatan. Det passade utmärkt gott till det grillade köttet och osten!!



Midsommarpaj med VB ost och romröra

Ha en underbart härlig Midsommarhelg!!
Här kommer en stor favoritpaj som alltid skall finnas med under sommaren.......


Pajdeg:

150 gr smör
3 dl fullkorndinkelmjöl
3 msk vatten

Fyllning:
300 gr riven v.b ost .
3 ägg
3 dl grädde
Salt o Peppar

Sås:
1 liten finhackad rödlök
1 brk röd kaviar
4 kokta finhackade ägg
2 dl creme fraiche
2-3 msk majonnäs
citronpeppar, dill

Gör så här:
Rör i hop ingredienserna till pajen.
grädda den i 10 min i 200g.
Låt svalna lite.
Lägg den rivna v-b osten i pajskalet, vispa sedan ihop ägg grädde salt och peppar, sedan i ugnen igen på 200g i ca 20 min tills att stanningen har stabiliserat sig.
Låt svalna om du ska lägga romsåsen ovanpå.
Servera romsåsen på pajen, eller så serverar man den bredvid.
Garnera lite räkor o caviarrom
Servera  grönsallad och vitt vin

Långpannekaka med en touch av nougat o cocos vanilj

Långpannekakor må vara det bästa i bakväg....nu hör det inte till vanligheten att det bakas så ofta i detta hus nu mera, men när de väl gör så gillar jag när det går fort att sno ihop och att det blir mycke på en gång.
Denna gång så blev det ju inget utav detta bak som hamnade i min frys...=( utan vi står för fika försäljningen till sonen fotbolls match i morgon. Men jag tror att nått måste bakas innan man går på semestern, nått gott till strandbesöken måste man ju ha. =)
Ha det bäst där ute!!


4 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2,5 dl varmt vatten

GLASYR:
200g smör
2,5 dl socker
2 äggulor
1påse (Dr Oetker)  vaniljarom
Cocosflingor(garnering)
En pöttebit riven nougat


GÖR SÅ HÄR:
Smörj o bröa en långpanna.
Vispa samman ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt det i smeten. Rör om.
Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.
Grädda i 175 g i 15-20 minuter. Låt svalna.

GLASYR:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, äggulor och vaniljaromen under omrörning. Skall bara sjuda.
Låt den stå och kallna o tjockna lite innan du bre över den på kaka.

Bred glasyren över kakan. 
kakan.
Strö över kokos innan glasyren stelnar.
( Och jag hade liten bit nougat hemma som jag rev lite över kakan)

Låt kakan stå kallt ett tag, skär sedan i rutor.