Pajdeg:
100g Smör
2 dl vetemjöl
1 dl finhackade hasselnötter
2 msk socker
Fyllning:
2 äggulor
2 msk socker
1 ½ dl hjortronsylt
3 dl Vispgrädde
Gör så här:
Hacka samman Smör, mjöl, hasselnötter och socker till en grynig massa.
Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
Låt stå kallt 30 min. Sätt ugnen på 200g och grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt kallna. Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen, tillsätt hjortronsylt.
Vispa grädden och vänd ner den försiktigt.
Frys pajen minst 5 timmar.
Garnera ev med hjortron eller något annat kul.
Therese
Den här pajen är enligt mig den bästa någonsin.
Hur supergod som helst! Åh vad sugen jag blev nu då, inte bra att vara inne så tidigt på morgonen och hälsa på dig. Har dessutom inte ätit frukost än!!
God morgon!
1