Hjortronglasspaj
 
Pajdeg:
100g Smör
2 dl vetemjöl
1 dl finhackade hasselnötter
2 msk socker

Fyllning:
2 äggulor
2 msk socker
1 ½ dl hjortronsylt
3 dl Vispgrädde

Gör så här:
Hacka samman  Smör, mjöl, hasselnötter och socker till en grynig massa.
Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
 Låt stå kallt 30 min. Sätt ugnen på 200g och grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
 Låt kallna. Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen, tillsätt hjortronsylt.
Vispa grädden och vänd ner den försiktigt.
Frys pajen minst 5 timmar.
Garnera ev med hjortron eller något annat kul.

Therese

Den här pajen är enligt mig den bästa någonsin.

Hur supergod som helst! Åh vad sugen jag blev nu då, inte bra att vara inne så tidigt på morgonen och hälsa på dig. Har dessutom inte ätit frukost än!!

God morgon!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress