Kronpizza!....

Ja men kan man tänkas sig vad jag fick se i vår ICA butik igår?!.... färdig kronjäst surdegkultur på BURK!...den måste testas till fredagspizzan.  Och jag testade PÅ Leila Lindholms recept på surdegspizza. Och den jäste på fint och smakade AWESOME!!...kommer hädanefter att (alltid) göra pizzadeg på surdeg och på en pizzasten. Om ni inte har testat det... så prova!
 
Jag önskar er en skön och avkopplande helg!... Själv så kopplar jag av på Måndag! =)

Denna pizza blev det salami och mozzarella och färsk chaminjon och ruccola

Och denna pizza blev med vb ost och luftorkad skinka o ruccola

Gnocchi med bacon och pinjeströssel

Yammi så god denna rätt var.. och så god att hela skaran här hemma ville ha denna rätt fler gånger. Detta tips hittade jag i ett klipp från en ICA buffe tidning och det var faktiskt första gången jag åt färsk gnocchi och att jag inte ha testat det tidigare förstår jag inte...gott var det iaf. Jag hade ej färsk svamp hemma utan jag hade en bit zucchini som jag tog i istället och det var nog i sig lika gott.

2 förpackningar färsk gnocchi
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 paket tärnat bacon
25 g pinjenötskärnor
2 påsar babyspenat
Färskriven parmesanost
flingsalt o svartpeppar

Gör så här

Tillaga gnocchin enligt anvisning på paketet.

Skala och finhacka vitlöken. Skär svampen i bitar.
Knaperstek bacon i en stekpanna. Tillsätt vitlök, svamp och pinjekärnor. Låt fräsa ett par minuter.
Vänd ner gnocchin och spenaten. Salta och peppra. Servera med parmesan och gärna en tomatsallad med lök. Det lilla extra blir det om man droppar över lite brynt smör. Servera en tomatsallad till.

Spicy gulasch soup

Nu är det fullrulle igen i livet och det gäller och hinna med i svängarna. Helgen blev en skön och avkopplande med familjen och lördagen blev jag i stort sett bara  upppassad som sig bör när det är ens dag. Lördag var det också hockey för vårt SAIK  och melodifestivalen som skrällde ordentligt,  så humöret floppade för en stund men gick rätt snabbt över när efterätten kom fram. en enkel sådan som jag inte ens hann varken fota eller blogga om. Söndag blev åter till spisen och vi gick en långpromenad den dagen och det blåste rätt bra. Jag sa till hälften min -att idag blir det någon typ av soppa att värma upp kroppen med.... så det blev denna spicy soup. 

ca 600-700 g högrev
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 röd paprikor,
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 lagerblad
1/2 tsk hel kummin
1 tsk mejram
1 tsk timjan
Cayennepeppar
1 brk krossad tomat
Tabasco
1 l vatten
3 stora fasta potatisar(tärnad)

Gör så här

Skär högreven i mindre tärningar. Skala och hacka lök och vitlöken, paprikan. Bryn köttet i en het stekpanna i omgångar med olivoljan .
Lägg över köttet efter hand i en stor tjockbottnad gryta. Stek lök och vitlök några minuter tills det fått färg tillsätt till grytan.
Fräs paprikan några minuter och tillsätt till grytan. Tillsätt tomatpuren och kryddorna och stek samt rör om i grytan i några minuter. Tillsätt vatten, tomatkrosset och rör runt.

Låt grytan stå och småkoka under lock i 1,5 timmar. Rör då och då. Spä ev. med mer vatten då och då så att grytan inte kokar torr och bränner.
Skala potatisen och tärna den i mindre bitar. Tillsätt till grytan när cirkus 30 minuters koktid återstår. Droppa i några droppar tabasco efter tycke o smak

Servera denna spicy ungerska köttgryta med gott bröd och en klick gräddfil eller creme fraiché