Latmans wokad spagetthi med chilifrästa räkor
Här på bloggen har det varit tyst då vi har varit i stugan hela påskhelgen, och jag har inte haft någon större internetuppkoppling där. Vi har ju som sagt för det mesta vistas utomhus då vädret var tipp topp. Det var kul att även några av ungdomarna följde med oss, och hjälpte oss att äta både påskmat och påskgotta.
Sedan har vi haft fullt upp med att följa vårt Skellefteå AIK i SM-slutspelet 2014....och dom VANN i år med!..💓 våra guldgossar har tagit hem guldet till Västerbotten!
Är så stolt.
Nu till något helt annat här har vi en bra lathetsfaktor, det går att förbereda o super att förbereda och ha med i husvagn, stugan.....o det var mumsigt!
Ha en skön helg!
 
1 broccolistånd
1 zucchini
500g spaghetti(jag använder Barilla Bucatini n.9)
500g oskalade räkor
1 röd chilifrukt ( urkärnad o finhackad)
2 finhackade vitlöksklyftor
Saften av 1 lime
1pkt saffran
1dl jordnötter
Salladslök till att dekorera med
 
Gör så här:
Skär broccoli i små buketter. Koka dem i ca 2 min i saltat vatten. Kyl dem i kallt vatten o låt de rinna av.
Hyvla tunna skivor  på längden av zucchinin med en osthyvel. Använd allt utom kärnhuset. Skär skivorna på längden till 1cm breda band.
Koka pasta enligt instruktion. Häll av vattnen och spola av pastan i kallt vatten, och låt rinna av.
Skala räkorna. Hetta upp oljan i en djup stekpanna eller wokpanna. Fräs räkorna, chili, vitlök hastigt. Tillsätt saften av limen och rör om. Häll över räkblandningen  i ett annat kärl så länge. Hetta upp ytterligare olja i en stek/wokpanna. Tillsätt saffran och låt det fräsa på i oljan i en ½ min. Lägg i pastan, zucchinin, broccoli, jordnötterna. Värm på det ordentligt. Salta o Peppra.
Servera i djupa tallrikar. Garnera med chiliräkorna, och finhackad salladslök
servera med soja och ev en limehalva till
Salt o
 
 
 
Peppar
 
 
 
 
 
French toast i muffinsform
 Det börjar att vara riktigt skönt ute nu, temperaturmässigt så får det gärna vara kallt om nätterna l plusgrader om dagarna. Idag på morgonen blev det en lång prommenadrunda, känns skönt att få ta på sig Nikeskorna nu när snön är borta. När vi kom hem så blev klockan så pass mycket att det blev en blandning av frukost o lunch. Då blev denna rätt passande. Lite kladdigt att knöla till men gott.
Ha en fin vecka som kommer!..
 
  
6 portioner
3  ägg  
2 msk grädde  
1 tsk kanel  
1/4 tsk färsk riven muskot  
6 skivor  fullkornsbröd  
6 skivor delvis stekt bacon (10 minuter i ugn )  
1 litet hjul av brieost , skuren i 6 bitar  
6 mindre ägg  
salt och peppar  
 
Gör så här :

Värm ugnen till 275g .

Smörj  insidan av varje muffinsform(muffinsbleck)ordentligt Vispa ihop ägg , grädde , kanel och muskot i en bunke. Kantskär bröden.  Doppa varje bit bröd i äggsmeten och  tryck sedan de lätt in i en muffinsform. kläm till i mitten för att göra en slags form för fyllningen.

Placera en bit av brie i botten av formen, trycka ner lätt . Linda en bit av den delvis stekta baconet runt mitten , utanför toasten. Knäck ett ägg över varje kil av brie. Placera muffinsbläcket på en plåt i ugnen och grädda i 15-20 minuter , tills bacon och toast är riktigt krispigt och ägget är fast . Låt svalna något i formen innan du tar bort dem . Servera på en bädd av ruccola. Salt o peppar

 
 
 

 



Pasta penne à la Västerbotten
 Så skönt det är med ledighet efter en arbetshelg, igår blev det inte många knop tanken var att ta och fixa putsning av något fönster på övervåningen, men Inga här hemma var tusen så lat.
Hon satte Kärcher fönstertvätten på laddning men mer blev det inte, och jag hade efter en lång pw intagit soffan och mådde inte uschligt där kan jag meddela!..😁
Nu till er som behöver pastaladda!....
 Om men latmasken drog förbi så snodde jag ihop en god middag till mig själv och "lilldrängen"(som faktiskt är19 år) 😜
Ha det bäst!
 
500 g färsk pasta penne
300 g rimmat bogfläsk
1/2 msk smör
2 dl grädde
1  dl mjölk
 2 dl vatten
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
2 msk fint hackad färsk rosmarin
2 dl riven Västerbotten ost +lite till att toppa till serveringen
rivet skal av ½ citron
1 msk flytande kycklingfond
Salt o svartpeppar

Gör så här:

Strimla fläsket och bryn det några minuter med smör i en stekpannan. Koka pastan enl anvisning. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslaget. Slå sedan tillbaka det i pannan och blanda med fläskbitarna och riven citron. Sjud upp grädde och mjölk  vatten. Red av med majsstärkelse löst i vatten och vänd ner den rivna osten. Krydda med hackad rosmarin, kycklingfond och sjud såsen i 5 minuter. Blanda fläsksåsen med pasta  Salta på peppra efter tycke o smak. Toppa med lite med riven vb  innan serveringen.

Servera med en blandad sallad och cocktailtomater.