Folie grillad öring från Danasjö

 
Rensa fisken, salta o peppra.  Fyll fisken med gul skivad lök, dill och stavar av smör. Linda in fisken i folie. Lägg paketen på grillen eller en bädd av glöd.  Llåt den ligga i ca. 10 minuter och vänd sedan. Efter ytterligare 10 min är det klart....mums!.

God kycklingpanna

Här har det varit tyst ett tag!...det har hänt en del mindre trevliga saker,  men även trevligheter som idag då vår "lilldräng  blivit 18-år idag. Det känns rätt overkligt att de snart är utflugna ur boet...men det är ju som sagt en del i utvecklingen. Sonen fick idag denna födelsedagsmiddag som blev riktigt uppskattat och efter det så blev det en lokalproducerad köpestårta(Kågetårta) till efterätt. Den var mycket god!!...:P
Ha det bäst!!
 
4 kycklinfiléer
1 påse färsk bladspenat
olivolja
1 dl hackade marinerade vitlöksklyftor
1 dl marinerade soltorkade tomater
3 dl mellangrädde
Salt o Peppar
 
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar och fräs i lite olja. Lägg ner spenaten och låt den sloka ner. Tillsätt vitlök, tomaterna(utan marinad) och grädde. Koka upp och smaka av med dijonsenap, soja,salt o peppar Låt alla smaker puttra ihop i ca 10 min. Servera med färsk pasta o en bladning av röda o gula tomater med lemonolivolja och färsk strimlad basilika.
 
RSS 2.0