Krämig blomkålssoppa
Soppa är ju fantastiskt gott och man blir så gomätt av den. Denna soppa går hur fort som helst att dra igång och även att förbereda, man fixar stekningen av korven när den skall serveras. Blir en bra soppa att stå på nu när man går mot arbetshelg, och även lite soppa till matlådan!...=))
 
-Under en middag betyder det inte så mycket vad som står på bordet utan vilka det är som sitter på stolarna.-
Ha en skön kommande helg!....
 
 
2 portioner
250g färsk blomkål
3 potatisar
6 dl vatten
2 msk kycklingfond
3/4 dl mellangrädde
Salt o  Peppar
1 1/2 chorizokorv
 
 
1 msk smör
2 skivor lantbröd
2 msk hackad dill
 
Gör så här
Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och tärna potatisen. Koka upp vatten och fonden.Lägg i blomkål och potatis och koka dem mjuka, ca 10 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Skiva korven och stek den i en stekpanna med smör. Kantskär brödet och dela de i två trekanter. Bred smör på brödskivorna och strö på dill. Gratinera i 5 minuter. Servera till soppan tillsammans med korven.