God Kycklingpanna
Här har det varit tyst ett tag, vi har nu äntligen slitit oss klar med hushållning, ja nästan iaf lite hängrännemålning kvar. Hela midsommarhelgen blev det jobb så ingen god midsommarsill och läckerheter för min del blev de denna gång men lite får man ta igen då de bli semester o ledighet. Nu hoppas man verkligen att den riktiga sommarvärmen ska komma inför alla trevliga upptåg vi ska ha i sommar.
Detta blev dagens middag, det här receptet har blivit röstat som svergies bästa kycklingrecept för något år sedan, och det var jättegott!!
Ha en fin fin vecka!!..☀

4-6 port.

3-4 kycklingfiléer
Olivolja
1 påse färsk bladspenat
1 dl hackade marinerade soltorkade tomater
1 dl hackade marinerade vitlöksklyftor
3 dl matlagningsgrädde
Dijonsenap
Japansk soja
Salt & Peppar 
 
Gör så här: 
Skär kycklingen i bitar och fräs i lite olja. Lägg ner spenaten och låt den "vissna". Tillsätt vitlök och tomater (utan marinad) och grädden. Koka upp och smaka av med senap, soja, salt och peppar. Låt alla smaker puttra ihop ca 10 minuter. 
Servera pasta till och en fräsch sallad till.
 
 
Mia Moscato och jordgubbar och choklad
 
 
Mia Moscato är ett sött mousserande, friskt och rent vin med inslag av päron, fläder, pomerans och citrus. Vinet har en lång, aromatisk eftersmak med en krämig mousse. Mia Moscato är gjord på druvan muskat och har en druvtypisk smak som påminner lite om färska druvor. Mia Moscato lanserades på den svenska marknaden förra året och blev direkt en succé och nu lanserar vinet även på piccoloflaska.

Vinet som är ganska sött med en bra balanserad syra och aromatisk fruktighet och trevlig mousse, passar utmärkt till frukt- och bärbaserade desserter, frukt- och chokladmousse och olika bakverk.
 
Mitt utlåtande:
Nu när sommaren är i antågande  så passar det här härliga vinet som är på kampanj, Flaskan är perfekt till sommarens alla festligheter och dessutom till ett riktigt bra pris och ett bra alternativ till en champagne och bara 7%.
Se till att servera den väl kyld. Passar ju perfa till sommarens picknick med jordgubbar, och denna chokladtryffelpaj som blev en favorit i repris, fast med jordgubbar som dekoration som passade  perfekt.
 
 
Grillad lax med dill o citron, smör
 Eftersom vi nu håller på med husmålning så har vi haft god hjälp av våran  närmsta granne,  som så snällt erbjöd sig av sin arbetskraft..... guld vill jag lova för oss. Så går bjöd vi till med en laxmiddag, före det lite tilltugg med Parmalindade grissini, bruchetta med gräddädel o melon!
Jag tjollrade inte till det med en massa kryddning på laxen, godast blir det så här,  och det smakar fisk!
Serverade färskpotatis, och en skaldjursröra
Ha en fin fin vecka!
 
 
En halv sida laxfilé, urbenad 
2 skivade citroner
en knippe dill, finskuren
Salt o peppar
Smör
Aluminium folie 

Gör så här:
Dra ut ett stort ark aluminiumfolie och smörj med smör, lägg på laxen med skinnsidan ner.
Salta och peppra laxen. 
Lägg på citronskivorna och strö över dillen. 
Hyvla över lite smör över laxen och vik ihop folie till ett paket.
Grilla på grillen 15-20 minuter eller tills laxen är klar.