Laxpaj

4 ägg
2,5 dl mellangrädde
250 gram rökt lax
100 gram färskost med vitlök
hackad dill
Salt o Peppar
riven västerbottensost 


Gör så här:
Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200g.

Vispa samman ägg, grädden och färskost. Hacka dill och blanda ner... även VB osten äggsmeten. Slå stanningen i pajskalet och fördela laxen ovanpå blandningen. Grädda i cirka 200g  i 45-50 minuter.

HÄR  hittar du receptet till Pajskalet

Creme brulée

Idag blev det första gången jag provade att göra Creme brulée, och fantastiskt gott de smakade...den lixom bara smälte i munnen bara. Fick oxå användning av min lilla gasbrännare...fantastisco  =))

6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g socker
1 st vaniljstång
2 msk farinsocker
2 msk strösocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.
Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
Smöra 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna.
Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.
Ta ut formarna och låt dem kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme. Strö farinsocker och strösocker över formarna. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter. Eller så kör med gasbrännaren om man har.

Kyckling i tomat o currysås

1 1/2 kg kycklingben
3 dl mellangrädde
2 msk kycklingfond
4 msk tomatpure
3 tsk curry
Chiliflakes

Sätt ugnen på 175 g.

Lägg klubborna i en ugnsform, salta lite. Mixa eller vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över kycklingklubborna. Krydda med lite chiliflakes. Gratinera i ca 50 minuter.
Servera pasta eller en sallad