Laxcheescake
8-10 bitar

Botten:
75 g smör
200 g kavring eller rågbröd

Fyllning:
2 gelatinblad
200 g kallrökt lax
300 g philadelphiaost
1 dl crème fraiche, 34 %
2 schalottenlökar
1/2–1 röd spansk peppar
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk pressad citron- eller limesaft
salt, svartpeppar, strösocker
Garnera med:
200 g kallrökt lax
250 g kokt, kall grön sparris
Gör så här:

Botten:
Smält smöret och låt det svalna lite. Mixa brödet i en matberedare tills det blir smulor och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut brödsmulorna i botten på en pajform – med löstagbar botten som är ca 23 cm i diameter – och en bit upp på kanten.
Låt formen stå i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
 Hacka laxen fint och blanda laxen med philadelphiaost, crème fraiche, finhackad lök, finhackad chili, dill, persilja och citron- eller limesaft.
Smaka av med salt, peppar och socker.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kopp i mikron i 10 sekunder på högsta effekt, eller i en kastrull på spisen. Blanda gelatinet med lite av fyllningen och rör om.
Tillsätt gelatinblandningen till fyllningen och rör om ordentligt.
Bred fyllningen över botten. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen, i minst 4 timmar.
Tärna laxen fint och fördela den över cheesecaken.
 Garnera med sparrisknopparna.


Mårtenssons kök

Mums, ett recept som passar perfekt för oss.

Carina

Ser otroligt smaskigt ut, perfekt när man kan göra rätter långt i förväg!

Men jag har aldrig använt gelatinblad, någon gång ska vara den första :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress