Fiskpinnar av torskfilé
Fiskpinnar man köper i frysdisken är totalt ingenting i jämnförelse att göra egna. Det är mer fisk än ströbröd i dessa hemgjorda,  och fram för allt så smakar det fisk. Frysta fiskpinnar är fabrikstillverkad mald fisk med en massa panering.   Inte för att vara "tjörmig"  men nej tack!....
Tack för mig o ha en skön helg!!
 
600- 700g fiskfilé av torsk( färsk är bäst)
2 ägg
2 dl panko( asiatisk ströbröd)
Salt o peppar
smör
 
Gör så här:
Skär fisken i lagom stora bitar eller låt de va som filébitar. Salta o Peppra.  Doppa dem först i uppvispat ägg och sist panera i pankon. Hetta upp smör i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna på låg värme.
 
Sås
1 dl hackad pickles
1 dl matyoghurt
1/2 dl majonäs
3 msk hackad dill
Salt o Peppar
 
Gör så här:
Hacka picklesen och blanda det med yoghurten, majonäsen. Hacka dillen fint, salta o peppra. Låt stå en stund innan servering. Jag serverade ungrostad skivad potatis och rödbetor med olivolja och flingsalt o peppar.
 
Omelett med luftorkad skinka ruccola, tomat
Ruccola är en riktig favorit hos mig. Och med de frästa coctailtomaterna som fick sig en toucht av tranbärsvinägerna blev som "handen i handsken". Gårdagen blev man ett år äldre, fast jag tycker att jag slutat fylla år så blir man påminnd om det ;) Födelsedagen fylldes med en heldag på jobbet och kvällen med att bränna kalorier o hydrater!!!...=)
 
2 st ägg
2 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
3 skivor luftorkad skinka
1 näve ruccola
6 st halverade coctailtomater
1 msk olivolja
1 tsk socker
1 tsk tranbärsbalsamvinäger
Salt o Peppar

Gör så här:
Dela och fräs tomaterna i olivoljan cirka 3 minuter.
Tillsätt salt och socker och fräs cirkus 1 minut. Ringla över vinägern o peppra.
Blanda ihop ägg, vatten och salt med en gaffel bara så att det blir välblandat.
Hetta upp rapsoljan i en gjutjärnsstekpanna med sluttande kanter. Häll i omelettsmeten som genast börjar stelna. Lyft  i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den är krämig på ytan.
Luta pannan och låt den försiktigt glida ner till hälften på en tallrik. Lägg på de frästa tomaterna och ruccola och skinka. Vik över den andra halvan .
Jag har på senare år inte varit någon speciell fantast av tårtor. Eftersom den nu var min dag så fick jag bestämma, en favorit hos mig. Ett surdegsbröd med tranbär som grillats i grillpannan med lite olivolja. En rejält topping av ruccola. En grillad ryggbiff kryddad med flingsalt o svartpeppar som läggs på ruccolabädden. Toppat med Norrmejeriets creme fraich med smak av fetaost och soltorkat tomat. Tunnt skivad rödlök.... Ooh MAY GAADD!..I'm In Heaven! .....
Kasslerröra
Lätta rätter att fixa till är alltid välkommet. Denna rätt går snabbt att sno ihop men ändå riktigt gott, och framför allt ett billigt allternativ middagsbordet. Tjing tjong jag snart till jobbet går!
Ha en skön helg!
 
500g kassler
1 röd paprika
1 purjolök
6 ananasringar
1 1/2 tsk curry
1 msk soya
 
Sås
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl chilisås
Salt o Peppar
 
Gör så här:
Striml kassler,  purjolöken, paprika.Och skiva ananasen i mindre bitar. Stek i smör  någon min och blanda ner curry och soyan.
Lägg allt I en ugnsfast form.
Skjölj inte ur stekpannan efter du stekt kasslerblandningen. Blanda ner creme fraiche, chilisåsen,  salt o peppar. Låt det bli varmt  men inte koka. Häll såsen över kasslerblandningen. Kjuts i ugn i 200g i 15-20 min. Koka under tiden pastan.