Jamie Olivers spaghetti med räkor och rucola
 Det är glest mellan inläggen nu när skolan kräver sitt, men den som väntar!!...😉 Underbara helg och strunt i det att det regnar!.. vi eldar värmeljus för att få energi i det gråa. Igår uppvaktade vi våra nya grannar som i sommar hade gift sig och fyllt jämnt, vi hade en pajbuffe'. På bordet fanns det mycket gott,  kantarellpaj,kycklingpaj, och jag hade gjort en laxpaj. Och slutklämmen en efterrätt som Minna min granne hade gjort, det var en rabarber o hallonkompott med vaniljmousse. Receptet på laxpajen den kommer vid ett annat tillfälle. Hockey ikväll och då ska man ju äta pasta före matchen....här blev det efter när matchen var så tidig, och ett underbart recept från Jamie Oliver. Jag fick en släng av latmasken så det blev räkor i lag, men ta handskalade räkorna är tusan så godare och värt mödan. Det var dåligt om tid för att tina räkor när ide' n blev sen!..
Ha en fortsatt skön helg!!!...:)


 
 
450 g spaghetti
olivolja
2 st vitlöksklyfta
2 st röd chilifrukt
400 g stora nordhavsräkor
vitt vin
2 tsk soltorkade tomater
1 st citron
2 st rucola
havssalt
svartpeppar
 
Gör så här:
Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp på fyra tallrikar och strö över citronskalet och resten av rucolan.

Receptet är komponerat av Jamie Oliver
Tortellinigratäng
 Hallojsan!.. hur har ni haft det i det vackra höstvädret? Vi har verkligen fått ha en fin sensommar och höst. Det här förstår ni är en busenkel middag eller lunchrätt som jag gjort på färsk tortellini, här väljer man själv vilken fyllning o märke. Jag använde mig av ICA' s märke med fyllning skinka och 3 ostar. Om ni inte hittar pastagrädde så gör en ostsås. När jag lagar denna pastarätt så gör jag en sats x-tra så finns det att värma även dagen efter.
Ha det bäst!..😎
 
4 port
1 påse färsk tortellini med skinka och 3 sorters ost
1 påse färsk bladspenat
1 ask skivad karre'bacon
1 pressad vitöksklyfta
1 tetra pastagrädde alt ostsås
1 näve cocktailtomater i halvor
2 dl riven VB ost
 
Gör så här:
Koka tortellini i 3 min och, häll av vattnet. Lägg pastan i en ugnsäker form. Skiva bacon och fräs det tillsammans med vitlök och färsk bladspenat. Strö baconblandningen jämnt över tortellini. Dela på cocktailtomaterna och lägg dem över. Häll över pastagrädden över tortellini. Strö över osten. Gratinera i 220g i ca 20-25 min