After eight kakor
 Man måste ju ha något gott till jul att mumsar på, om men tiden är knapp har jag lyckats att sno ihop en god men enkel kaka mellan studier. Jag har i år faktiskt tagit hjälp av min mor och svärmor att baka en sort för att ha något till kakfatet. Det brukar inte va många sorter av bakverk hemma hos oss, utan som vanligt så satsar jag min kraft o smak på maten istället. Det brukar bli det traditionella som saffransbröd, någon kaksort o pepparkakor, anisgrisar brukar jag göra varje år men detta år måste det få vara.😌
Ha det bäst..♥
 
100 g smör
2 dl hasselnötter
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
6 st mintkakor
2 1/2 dl gräddfil
Nobless, el blockchoklad
 
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Mal nötterna och hacka mintkakorna, vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.

Rör ihop alla ingredienserna med gräddfilen och häll i smeten i muffinsformar ca 30 st. Grädda i 175g i 25 min. Lägg en Nobless på varje kaka när de kommit ur ugnen. Garnera med skötsel el mandelflisor.
Klicka på bilden o den blir större.😁
 
 
Ricotta och spenatfyllda kycklingkycklingfiléer
Haaalloj!...
ja ibland händer det!...att det dimper in ett inlägg mellan tystnaden här. Fortfarande plugg på distans mellan jobb, som tar tid o energi så jag knappt hinner med hem o hus, men till jul kanske det vänder. Idag torsdag och jag går mot arbetshelg då får man göra det bästa av det, så det blev lite smått o gott ikväll istället med ett recept från Allt o mat jag ändrade lite i receptet. Jag använde mig av  filéer som var tunt skivade  fyllde med ricotta blandningen och rullade ihop kycklingen med en baconskiva runt. Istället för champinjonerna så fick det bli Kantareller plockade från våra kära grannar Roger o Louise.
Jag önskar er en go o skön helg!
Receptet  på matenhittar ni HÄR
 
Gott bröd med frukt och nötter
Jag gillar när det går fort att sno ihop ett gott bröd, och det här gick både snabbt och var väldigt saftigt o gott. Men det är ett väldigt mättade så man behöver inte så grova skivor av det. Jag tycker om att servera en stark god ost med en najsig äppelchutney till.
En lång arbetshelg på gång fram till tisdag, sedan bär det av till Haparanda IKEA för att slösa lite pengar. Och den helgen kommer att tillbringas i Älvsjö Sthlm på Mitt Kök mässan, där ska det både ögon fröjdas, och mat och kakhålet kommer att få sin beskärda del!...😋

 
1 1/2 dl fiberhavregryn 
4 dl Dinkelmjöl
1 dl vetekross
1 dl grahamsmjöl 
2 1/2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl torkade tranbär
1dl russin
1 dl mörk sirap
2 dl hasselnötter
5 dl filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°c. Blanda i en bunke ihop havregryn,dinkelmjöl, grahamsmjöl, vetekross, salt, bikarbonat, bakpulver, sirap och hasselnötter. 



Häll över filmjölk och flytande. Rör samman till en  kladdig deg. Häll degen rakt i en smord brödform som rymmer 1-1½ liter.  Grädda genast i mitten av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet på ett galler och svep en handduk om och låt svalna.