Gi burgare med Oopsiesbröd...

800 g nötfärs
1 ägg
salt, peppar
smör

Gör så här:
Blanda samman färs, ägg och kryddor. Forma till 12 små hamburgare. Smält smöret i en stekpanna och stek hamburgarna några minuter på varje sida tills de är genomstekta. Varva dressing, salladsblad, skivad tomat , skivad lök och hamburgare me "Oopsiesbröd"
Istället för hamburgerdressing brukar jag köpa Arlas Lätt Creme Fraiche Paprika & Chili

Stuvad grönkål
Grönkål innehåller väldigt mycket järn. Kan användas som..
Rå finhackad i sallader, i soppor, stuvningar, sufflér mm.
2 medelstora, färska grönkålshuvuden.
4 dl grönsaksbuljong
2 msk smör eller margarin
5 msk matlagningsgrädde
svartpeppar o salt
1 nypa strösocker
Gör så här:
Skölj och grovhacka grönkålen. Koka upp buljongen och lägg i grönkålshacket. Koka utan lock tills det mesta av vätskan kokat in, ca 20 min.
Bryn matettet i en stekpanna. Lägg i grönkålshacket och fräs det försiktigt. Späd med grädde och krydda med peppar och  o en nypa socker. Smaka av med salt.
* Kolhydrater: 5.7 g
Här serverade jag grönkålen med stekt älgkött i skivor, med smörfrästa champinjoner o lök
Grillmarinad....

Här så körde vi en väldigt sen grillsista....smakade underbart i GI anda.....
Och sedan derbymatch SAIK-LULEÅ!...=/

1/5 dl raps eller olivolja
1 msk dijonsenap
1 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk nymald svartpeppar
2 msk flytande honung
1 tsk vitlökspulver
saften från en lime
3 msk riven färsk ingefära

Gör så här

Blanda alla kryddor. Blanda sedan i honungen och oljan. Marinera fläskfilén över natten i en kraftig tättslutande plastpåse. Torka av köttet innan du grillar.