Mycket god morotskaka
Vilket fantastiskt väder vi har haft denna helg!...och en ledig sådan. Vi har bara njutit av vädret och ätit god mat med goda vänner denna helg. Kakan blev en efterätts kaka efter den goda grillmiddagen. Morotskaka smakar bäst dagen efter den gjort, då morötterna har fått safta in sig rejält i kakan!...=)
Ha en fin vecka på er!!
 
 
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 1l/2 grovt hackade valnötter
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk finstött kardemummaen
1 msk malen kanel
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl finrivna morötter
2 1/2 rapsolja
 
Topping
2 dl florsocker
200g smält smör som har svalnat
200 g philadelphiaost
3 tsk vaniljsocker
1 apelsin finrivet skal och pressad saft
 
Gör så här:
Slå ugn på 200g
Vispa samman ägg och socker fluffigt. Tillsätt valnötter,salt, kardemumma, kanel,  och mjölet som du blandat med bikarbonat och bakpulver. Vispa samman alltihop. Blanda ihop morötterna och oljan. Häll smeten i en springform men löstagbar botten. Grädda i  30-40 min, prova med att sticka i den. Låt sedan kakan svalna.
Vispa ihop färskosten med florsocker. smält smör, till en kräm. Tillsätt vaniljsocker, apelsinskal och pressad saft.
Vispa ytterligare och fördela sedan krämen över kakan. Jag garnerade de med rivna morötter som jag hastigast slät sjuda i ca 1-2 min, sedan lät de kallna o  torka och fördelade över kakan Låt kakan gotta till sig innan serveringen.
En god och kall sangria när värmen slog till!!
 
 
 
Don Simon Sangria
Sommar o sol o värme! och ett glas isande  kall Sangria som smakade riktigt gott.
 
Don Simon
Sangriá bag-in-box
Artnr:
2424
Pris: 159 kr
Alkohol: 11 %
 
 
 
De flesta
svenskar förknippar sangría med sol och semester. För många är drycken även
synonym med varumärket Don Simon. Inte så konstigt kanske, då Don Simon är
världens överlägset bästsäljande Sangría, både i Spanien och i resten av
världen. Hemligheten ligger i familjereceptet, som bygger på en väl avvägd
blandning av naturliga råvaror med en bas av rött vin.
J. GarciaCarrión lanserade från början Don Simon som ett rött vin 1980, innan den blev
bas för sangrían med samma namn fem år senare. Då som nu kommer sangrían bäst
till sin rätt i stora tillbringare med en riklig mängd is och frukt. Smaken är
generöst fruktig i halvtorr stil med inslag av apelsin, kanel, äpple,
körsbärskärnor och citron.
 
Grillad biff med avocadosallad
Sköna maj, välkommen till vår bygd igen! Sköna maj, välkommen, våra lekars vän!.... ja nog börja det väl kännas att det spritter i kroppen på en. Verkligen så dagavill man blir, alla lediga idag och endast 2 arbetsdagar till så blir det helg igen. Just nu har man det lite roddigt med alla studieuppgifter som ligger framför en innan denna kurs är slut....men sedan är det inte långt kvar till semester!! Igår så blev det en väldans god sallad till grillat, receptet kommer från grillboken Allt om Mat...den tål att testas
Ha det bäst!!....=)
 
 
4 biffar à 150 gram( vi använde oss av älgbiff. 
3 msk japansk soja
1 msk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
Sallad:
1 paket bacon
4 st avokador
3 msk rostad lök
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ask körsbärstomater
1 påse/ask machesallad
1 romanssallad
Senapssås:
2 dl crème fraiche, 
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
0,5 tsk salt
 
Gör så här:
Blanda ihop soja, honung, vinäger och peppar. Pensla biffarna med marinaden och låt ligga i rumstemperatur i ca 30 minuter. Skär baconet i småbitar och knaperstek. Rinn av på hushållspapper. Gör en dressing på olja, vinäger, salt och peppar. Skala och kärna ur avokadorna och skär i stora bitar. Lägg i en skål tillsammans med rostad lök och häll över dressingen. Blanda runt. Vänd ner bacon, halverade tomater och sallad. Rör ihop ingredienserna till senapssåsen. Grilla biffarna. Krydda med salt om det behövs. Servera den nygrillade biffen med sallad, sås och baguette.