Borta bra men hemma bäst....


Skönt att vara hemma, helgen blev ganska lyckad, med tanke på att vi hade inte riktigt vädret på våran sida. Vi var ju som sagt i Vittjåkk i helgen och åkte skidor , lördag full komligen stormade det och då kan ni ju förstå att kom man upp på fjället, blåste det något så kusligt...men hade vi kommit dit för att åka ....så vi tog tjuren vid hornen. Söndag blev en kanon dag STOR sol och -5, vi stannade till liften stängde. Dagen efter skall vi inte tala om.... träningsvärk... så in i bängen både jag o mannen kunde knappt gå..och det som blev värst var senadraget..snacka om otränad. Men kul hade vi och en fin husvagn.. vi var andra familj som invigde vagnen.

image60

image66

Valentinodagen


 

 

  Ha en HJÄRTE bra dag

 

 

image59

Goda tekakor....
8 dl havregryn 
1 liter mjölk 
175 g margarin/smör
 75 g jäst 
1 tsk salt 
1/2 tsk socker (men jag tog honung istället)
Gör så här:
 
Låt havregrynen svälla i mjölken i ett par timmar (gärna över natten) i en degbunke. 
Skär ner matfettet i grynmassan och värm till 37° C. 
Jag brukar micra den i 2-3 minuter. 
Smula ner jästen i degbunken och blanda i havregrynsblandningen, saltet, honungen och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens kanter. 
Strö över lite mjöl. Jäs sedan under bakduk ca 30 min. Knåda i resten av mjölet. 
Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor, ca ½-1 cm tjocka. Nagga med gaffel eller kavla med kruskavel. 
Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 min. 
Grädda kakorna i 225° C ca 10 min. Låt dem kallna under bakduk. 
Ät eller frys in.
image58