1 frp äkta grekisk fetaost
1 dl créme fraiche
salt, nymalen svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 tsk honung
Gör så här:
Mosa ihop osten med créme fraiche, smaka av med salt, peppar och pressad vitlöksklyfta, honung. Låt den stå i ca 30 min eller längre så smakar den mer.
20 tal färsk småkulformade potatis med skal
smör med rapsolja
1 msk balsamvinäger
1 msk rapsolja
Ca 1 tsk flytande honung
1 liten finhackad rödlök
Gör så här:
Tvätta potatisarna och lägg i en långpanna, häll på l smör/olja och krydda med salt och peppar. Rosta potatisarna i ugnen i ca 40-45 min ( beroende hur stora de är, de gör att förkoka de en stund före ungrostningen för att förkorta den tiden.)
När de är färdiga så blanda man ihop marinaden till den färdigstekta potatisen. Strö lite flingsalt o peppar efter smak och finhackad rödlök.
Jag serverade grillsallad och fetaoströra, grillad majskolv till.
600 g älgfärfärs
1 ½ dl gräddmjölk
1 ägg
200 g fetaost
1 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
Färsk hackad timjan
Salt o Peppar
Gör så här:
Stek i smör, salta och peppra efter smak.
Country fries:
2-3 bakpotatisar
1-1½ msk olja
Salt, peppar
Borsta varje potatis väl.
Skär varje potatis i 12 klyftor.
Skalet ska vara kvar.
Lägg potatisen i en plastpåse och häll i oljan.
Skaka om så att alla klyftor blir in oljade.
Bred ut dem i en stor långpanna med bakplåtspapper i botten.
Strö över lite salt, gärna gourmetsalt.
Och lite ny mald svartpeppar.
Sätt in långpannan i mitten av ugnen och stek i 250 grader ca 15 minuter,
tills potatisen är mjuk.
Servera tillsammans med biffarna och Tzatsikie färsk gurka och rödlök.