Fetaoströra.......

1 frp äkta grekisk fetaost
1 dl créme fraiche
salt, nymalen svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 tsk honung

Gör så här:
Mosa ihop osten med créme fraiche, smaka av med salt, peppar och pressad vitlöksklyfta, honung. Låt den stå i ca 30 min eller längre så smakar den mer.

Rostad kulpotatis till grillat.....

20 tal färsk småkulformade potatis med skal
smör med rapsolja

1 msk balsamvinäger
1 msk rapsolja
Ca 1 tsk flytande honung
1 liten finhackad rödlök

Gör så här:
Tvätta potatisarna och lägg i en långpanna, häll på l smör/olja och krydda med salt och peppar. Rosta potatisarna i ugnen i ca 40-45 min ( beroende hur stora de är, de gör att förkoka de en stund före ungrostningen för att förkorta den tiden.)
När de är färdiga så blanda man ihop marinaden till den färdigstekta potatisen. Strö lite flingsalt o peppar efter smak och finhackad rödlök.

Jag serverade grillsallad och fetaoströra, grillad majskolv till.

Feta fyllda älgfärsbiffar med country fries..........


600 g älgfärfärs
1 ½ dl gräddmjölk
1 ägg
200 g fetaost
1 msk soja
2 pressade vitlöksklyftor
Färsk hackad timjan
Salt o Peppar

Gör så här:

Blanda färsen i en bunke med gräddmjölken och ägg. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda den med, vitlöksklyftor, och timjan, soja och ner i färsen. Blanda färsblandningen och forma lämligt stora biffar. 
Stek i smör, salta och peppra efter smak.



Country fries:

2-3 bakpotatisar
1-1½ msk olja
Salt, peppar



Borsta varje potatis väl.
Skär varje potatis i 12 klyftor.
Skalet ska vara kvar.
Lägg potatisen i en plastpåse och häll i oljan.
Skaka om så att alla klyftor blir in oljade.
Bred ut dem i en stor långpanna med bakplåtspapper i botten.
Strö över lite salt, gärna gourmetsalt.
Och lite ny mald svartpeppar.
Sätt in långpannan i mitten av ugnen och stek i 250 grader ca 15 minuter,
tills potatisen är mjuk.
Servera tillsammans med biffarna och Tzatsikie färsk gurka och rödlök.