Äppelpajmuffins med Dulce de leche
Et recept gjort från vår lokala dagstidning Norra, såg så frestande gott att jag måste göra dom. Jag hade alla ingredienser hemma som tur var. Lite gjorde jag om från det befintliga,  jag hade siktade dinkel och fiberhavgregryn och råsocker till äpplena och strösslet. Annars höll jag mig bra till resten!...😁
Ha en go o skön helg!!...♥
 
 
8 stora eller 12 små 
Muffins:
2ägg
1  1/2dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 citron
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1tsk vanillin
1 nypa salt

Fyllning:
2 stora äpplen
1 msk smör
2 msk socker
1 msk malen kanel

Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1 brk dulce de leche

ugnen på 175 grader.

Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rivet citronskal. Vänd försiktigt ner i smeten.
Fyllning:
Kärna ur och skär äpplena i klyftor eller bitar. Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, socker och kanel. Låt svalna.Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Blanda äpplena med smeten och fyll formarna till 2/3 med smeten.
Smuldeg:
 Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och socker i en bunke så det blir en smuldeg. Strö lite av smulblandningen på toppen av varje muffins.
Grädda i ca 20 min om du gör stora muffinsar, 12-15 min om du gör mindre.
När muffioserna har svalnat gör du ett hål i mitten med hjälp av en äppleurkärnare. Sprutas ner dulce de leche i varje muffins o Voilà!!...
 
Gnocchi med tomat och kyckling
Denna middag blev en rätt med lite stuts i och man väljer ju själv styrkan här med samba oeleken. Det blev att improvisera eftersom inte alla ingredienser fanns hemma och då blir det att dra ifrån o lägga till men original receptet finns HÄR. Jag lade till färskriven ingefära som jag tycker passar så bra till tomater och kyckling. Det Vita vinet fick ersättas av balsamvinäger, för det kändes onödigt att öppna 1 flaska för en dl. Och lite råsocker som höjer ju sötman i tomaterna, men det väljer man ju också.  Till tomatsåsen och kycklingen skulle det vara stekta små potatiskuddar, men vår butik hade inte färsk gnocchi utan det fick bli Barillas pasta gnocchi. Men jag kommer mesta gång att göra det med Gnocchi - njåcki, inte gnåttshi!....😁
Ha det gott!🍴
 
 500 g filé av kycklinglår
1 finhackad gul lök
2tsk sambal oelek       
1 msk färskriven ingefära                 
1burk Delizie Plommontomater
1tsk råsocker
1 dl vatten                      
1/2 dl balsamvinäger
1 påse färsk bladspenat (80 g)
500g Gnocchi
2 msk finhackad persilja
Flingsalt
nymalen svartpeppar
Olivolja
 

Gör så här:

Bryn kycklingen i olivolja i en gryta. Salta och peppra. Tillsätt lök och sambal oelek, ingefära. Fräs 1 minut.  Tillsätt plommontomat, balsamvinäger och vatten. Låt det småputtra under lock ca 30 minuter tills kycklingen blir riktigt mör.  Lyft av locket och låt puttra på ytterligare 10 minuter. Vänd ner  spenaten just innan servering.

  Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Salta, peppra och vänd runt med persilja i pannan.

Riv över ev lite Västerbottensost!

 

 

 
Canneloni med ruccola och ricottafyllning
 Då skulle bli en vegetarisk variant igår till middag, men då sonen hellre ville ha något kött av något slag så hade jag lite luftorkadskinka till. Det var inte tokigt med något salt till
Men naturligtvis så äter man denna rätt som den är tillsammans med en god sallad.
Då blir det att bänka sig strax för hockey, och denna gång är det inte SAIK, men vi har då vår lagkapten Jimmie Ericsson  med i Svenska OS laget,
som har visat sig vara en mycket bra spelare i båda riktningarna, bra framför mål i PP!...
Ha en go o skön helg!
 
12 cannellonirör
Rucola- och ricottafyllning:
75 g rucolasallad eller babyspenat
1 msk olja
200 g ricottaost
50 g parmesanost
50 g valnötter
salt, peppar
 
Ostsås:
5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
125g mascarponeost
50g gräddädelost
salt, peppar
Servera med:
rucolasallad
 
Gör så här:

Smörj en ugnsfast form som rymmer cannellonirören. Rucola- och ricottafyllning: Skölj rucolan och låt den rinna av. Riv den i mindre bitar och fräs i en stekpanna med olja.

Låt svalna. Blanda rucola, ricottaost, riven parmesanost och hack-ade valnötter. Smaka av med salt och peppar. Fyll cannellonirören med hjälp av en liten sked eller lägg fyllningen i en spritspåse. Lägg rören i formen.

Ostsås:

Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt mascarponeosten och riven parmesanost smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen övero cannellonirören.

Tillaga mitt i ugnen, ca 30 minuter. Servera med rucolasallad

 

 

Inte den bästa bilden kanske!...😒