Vilda lasagnen
Så var denna ledighet till ända, vi har varit norröver till stugan i helgen och stöka bort "sommaren som försvann"känns lite vemodigt, fast snart är det påsk och då hoppas man på snö till skid o skoteråkning. 
Jag gjorde en lasagne på älgfärs och en vit bechamelsås med kantareller, och det blev fantastisk god med en grönsallad och vi testade Morbergs vin som skulle passa till vilt.
Ha det gott! ♥

400gr lasagneplattor
4dl riven ost

Älgfärsås:
1kg älgfärs
2 gula lökar finhackade
4 vitlöksklyftor,pressade
1 morot,grovriven
4 dl rödvin
400g krossade tomater
3 msk koncentrerad viltfond
1msk timjan
Salt o Peppar

Svampsåsen:
1 kg färska kantareller/ Champinjoner 
1 gul lök, finhackad
50g smör eller margarin
1 dl mjöl
1 liter mjölk
Salt o  Peppar
 
Gör så här:
Bryn viltfärsen i smör i en stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och morot och låt fräsa ett par minuter,  
krydda med salt och Peppar
 Häll i rödvinet och låt det koka in i färsen ca. 10 minuter. Tillsätt tomater, viltfond och timjan. Låt småkoka ca. 15 minuter, smaka av med salt och peppar.
Fräs svampen med den finhackade löken i smöret i en kastrull.
Låt all vätska från svampen ånga bort, pudra över mjölet och rör om.
Tillsätt mjölken, lite i taget under ständig omrörning.Låt stuvningen småkoka i ca. 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form med lite smör och bred ett tunt lager svampstuvning i botten.Varva lasagneplattor, viltfärs och stuvning i 3-4 lager. Avsluta med lasagne plattor, svampstuvning och den rivna osten överst. Grädda lasagnen i ugn på 225g  i ca. 30 minuter.
Tyvärr hade jag bara "Ajfånen" att ta kort med!...=/