Kalles fiskgratäng.....
Detta recept har jag klippt ur för längesedan ur  Matmagasinet den är både lätt o god att göra.
passar bra till en fiskälskare som mig ;)

1 stor purjo
500 g torksfile
3 dl grädde (valfri)
 1 msk vetemjöl
4 msk kalles kaviar
1/2 dl hackad dill
1 dl riven stark ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 g
Smörj ett ugnsfast fat.
Rensa och skiva purjolöken.
Fördela den i botten på ugnsfatet.
Lägg torskfilen ovanpå.Krydda.
Vispa grädden hårt, sikta ner mjölet och rör ner kaviar och dill.
Fördela detta  över fisken.
Strö på  den rivna osten.
Grädda 20-30 min i 200 grader
Valfritt tillbehör

Sickans rabarber paj........
Det här receptet har jag tjutit mig till av Sickan

4 hg rabarber läggs i formen
1,5 dl socker strös över

Smet:
1 ägg
1 dl socker vispas
 

1 dl vatten
75 gr smör kokes

Nu ska äggblandningen blandas med smörvattnet.
Sen ska det svalna av en liten stund,sedan vispas ihop med nedanstående
ingredienser.

1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
5 bittermandlar (malda/rivna)  (Jag tog 3 drp bittermandelolja istället)
Häll smeten över rabarberna och grädda i 200 grader i ca 45 min.
Jag tog och strödde över lite flagad mandel, kokos funkar säkert oxå
Serveras med vaniljsås!
Curry doftande kycklingpaj....

Pajskalet har jag  gjort på dinkelmjöl och grahamsmjöl och förgräddades i cirkus 10 minuter

3 ägg
2 dl grädde + 1 dl mjölk
2 dl riven präst ost
3 kycklingfiléer
1/2 knippe vårslök
4 st större hackade champinjoner
1 msk curry
salt & peppar

Vispa samman ägg, grädde o mjölken och ost. Salta och krydda. hacka vårlöken. Skär kycklingfiléerna i små kuber o svampen fint. Stek kycklingen o curry  i olja så att den får fin färg men inte helt genomstekt, stek även ner svampen. Lägg kycklingen o svampen i pajskalet, strö över vårlöken och häll på stanningen.

Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader i 45min