Bloggpause

......vi dra till Bryssel på en weekend!.. till en kär vän och hennes familj!♥....
Avoir un grand week-end!

Mangosalsa med avocado och tomat

En skön helg snart till ända och vi laddar för fullt för en ny ...men en kortvecka!...yes känns skönt!!.
Vädret denna helg har verkligen växlat från att en dag var solig och härligt till en eftermiddag  då värsta "blötaste lapphandskar" som vräkte ner,  och precis då vi skulle till att  grilla. Vi fick ställa grillen i uthuset tills allt blev färdig grillat men gott blev det som tusan. Mangosalsa är utsökt gott till kyckling med en blandning av sötma, hetta och det känns fräscht o gott- 

1 mango
2 avokado
1 liten  rödlök
1/2 ask baby plommontomater
1 röd chilli
4 msk olivolja
2 msk vit balsam vinäger
Salt o Peppar

 Gör så här:
Skala mangon och skär mangoköttet i tärningar. Ett tips är att först skära bort de sk kinderna (mangon har en oval något platt kärna) och sedan skär du kinderna i tärningar samt skär av resten från kärnan till tärningar. Lägg i en stor skål. Dela avokadon, kärna ur och gröp ur med en sked. Tärna avokadon. Lägg i skålen.
Skölj och tärna tomaterna. Lägg i skålen.
Skala och finhacka en halv rödlök och chilin. Lägg i skålen.
Tillsätt och blanda olivolja, vinäger samt salt och peppar.

Maria bebådelsedagen och produkttest: wilfa våffeljärn


Så var det visst våffeldagen idag...fast här äter vi våfflor rätt så ofta och igentligen särskilt om sommaren. Våfflor fick man även oftas  hos mormor när man kom och hälsa på tillsammans med hjortronsylt eller hallonsylt och grädde. Hjortron var en favorit och jag älskar fortfarande detta guldmos trots att det är hårdvaluta.
 
Nu hade jag lite tur när vårt gamla våffeljärn med ett antal år på nacke fick bytas ut mot ett järn från Norska företaget  Wilfa
Det gav stora fina laggar av detta järn  (på  hela 23 cm) diameter  med 6 st stora frasiga våffelhjärtan. Och den har en justerbar termostat om man gillar de frasigt.. då kan man dra på lite!
Frasiga dinkelvåfflor

6 dl siktat Dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
6 dl Mjölk
50 g smör
3 ägg
2 dl vichyvatten
ca 2 tsk salt

Gör så här:
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen. Häll det över mjölblandningen. Rör ner äggulorna i smeten. Blanda i vichyvatten. Vispa äggvitorna till hårt skum och klicka ner i smeten. Grädda i ett riktig hett järn o lägg det på ett galler efteråt då behåller de sin frasighet..om man inte äter de på en gång vill säga;).
Vichyvattnet gör våfflorna extra frasiga

RSS 2.0