köttfärssufflépaj

Då var det helg igen och inte en ledig sådan, nä denna helg är en kort helg och sedan blir det inte mer än 2 arbetspass och sedan blir det påskledigt och det kommer att bli så skönt.
Och nu är hockeysäsongen över och ett snörpligt slut känns det som, men silver är ju inte fy skam. Vårt SAIK har gjort en kanon säsong och det har varit underhållande att se för alla vi supportrar, många av de unga åker nu vidare till nya uppdrag... önskar de all lycka o välgång.
Önskar er alla en skön och go helg!!


Pajdeg:
125g smör
2dl vetemjöl
1 dl fullkornsdinkel
2 msk kallt vatten

Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225g.

Fyllning:
500 gr köttfärs
1 skivad purjlök
5 färska skivade champinjoner
Salt o Peppar
1 msk soya
1 tetra krossad tomat med smak av chili
100 gr grekisk vitlöksost

Sufflén:
2 dl creme fraiché
3 äggvitor
1 dl VB ost

Gör så här:
Stek färsen och löken och den hackade svampen. Lägg i de övriga ingredienserna
och låt det fräsa samman i ca 10 minuter.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner de övriga ingredienserna.
Lägg den frästa färsen i pajskalet och bred över sufflén över pajen.
Gratinera i 200° ca 30 minuter.
Servera en sallad.

Pastarätt med kyckling och soltorkade tomater och VB ost

Denna kyckling rätt gjorde jag i helgen och den blev fantastisk god med smaker från tomaterna, vb osten och pasta som jag och hälften äter ack så väldigt sällan.
Lusten att laga  o blogga om mat är inte på topp just nu, men hoppas de vänder. Det är mycke som snurrar på både med jobbet och snart vårandan. Snart blir det en väl behövlig vila när vi åker på en  miniweekend hela familjen för att ladda batterierna för nya friska tag =)
Ha det bäst där ute alla ni som besöker mig här !...det är roligt att se att många hittat hit=)
Kram!

400g valfri pasta
600g kycklingfilé
1 st hackad lök
6 st soltorkade tomater
2 -3 msk kycklingfond
1 dl vatten
3 dl mellangrädde
Basilika
Salt, peppar
2 dl riven västerbotten ost
1 ask cocktailtomater
Balsamvinäger
Vårlök

Gör så här:
Strimla kycklingen och bryn med lök och tomater. Tillsätt fonden,vatten och grädde och låt koka ihop 5 minuter. Smatsätt med basilika, salt och peppar. Halvera tomaterna och fräs på dem i en panna droppa över lite balsamvinäger, salt o peppar.
 Sila av pastan och vänd ner osten och kycklingsåsen. Toppa på med tomathalvorna och vårlök. 
Yammi

Grillat med kantarellsås

Fantastiskt härlig tid nu när solen o ljuset är här. Jag har varit en dålig bloggare o besökare på alla plan.
Men de så jag är man är inte på topp allt jämnt o jag är inte heller en sån som vill känna det kravet när det finns tid för en del annat. Men jag gillar helhjärtat när ni besöker mig o ännu bättre när ni ger ett tassavtryck när ni är här för lite feedback.
Här hemma går igentligen tiden till hockeymatcherna för vårt AIK (Skellefteå) nu när de är i Semifinal, maten blir oftast  snabbt o enkelt  i samband till match.=)
Hoppas ni får en hel suveränt skön helg!