köttfärssufflépaj

Då var det helg igen och inte en ledig sådan, nä denna helg är en kort helg och sedan blir det inte mer än 2 arbetspass och sedan blir det påskledigt och det kommer att bli så skönt.
Och nu är hockeysäsongen över och ett snörpligt slut känns det som, men silver är ju inte fy skam. Vårt SAIK har gjort en kanon säsong och det har varit underhållande att se för alla vi supportrar, många av de unga åker nu vidare till nya uppdrag... önskar de all lycka o välgång.
Önskar er alla en skön och go helg!!


Pajdeg:
125g smör
2dl vetemjöl
1 dl fullkornsdinkel
2 msk kallt vatten

Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225g.

Fyllning:
500 gr köttfärs
1 skivad purjlök
5 färska skivade champinjoner
Salt o Peppar
1 msk soya
1 tetra krossad tomat med smak av chili
100 gr grekisk vitlöksost

Sufflén:
2 dl creme fraiché
3 äggvitor
1 dl VB ost

Gör så här:
Stek färsen och löken och den hackade svampen. Lägg i de övriga ingredienserna
och låt det fräsa samman i ca 10 minuter.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner de övriga ingredienserna.
Lägg den frästa färsen i pajskalet och bred över sufflén över pajen.
Gratinera i 200° ca 30 minuter.
Servera en sallad.