Schweizerschnitzel.......
Kvällens middag blir schweizerschnitzel med pommes o sallad
 Det här behövs till ca 4 port:
8 tunna ( 1/2 cm tjocka) färsk skinka
4 skivor ost av herrgårdstyp
4 skivor rökt skinka
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
1-1/2 dl ströbröd
1-2 msk smör eller margarin
Gör så här:
Bulta ut köttskivorna med handen så att de blir tunna. Lägg hälften av dem på en skärbräda. Lägg ostskivor ovanpå, och täck med skinkan
Täck med resten av köttskivorna. Vänd köttet i vetemjöl blandat med salt och peppar.
Pensla köttet med ägg och vänd det i ströbrödet. Lägg schnitzlarna att torka. (Hit går rätten att förbereda, då köttet kan ligga kallt i flera timmar).
Bryn schnitzlarna i en inte alltför varm stekpanna, ca 6-8 minuter på var sida. Se upp så att de inte bränns. Servera schnitzeln med kokt färsk eller stekt potatis, el hemmgjord pommes.. någon grönsak och tomater.
Kräftmiddag...
Så blev det äntligen dags för lite kräftor..har gjort en broccolipaj till för att det skulle bli lite mer matigt
En god sallad med mango,avocado,salladslök o rödlök, tomater, gurka  lite olivolja o äppelcidervinäger o salt o peppar
Aioli o en skagenröra, oliver , rosevin till.
Tjingeling....
Det ordnar sig alltid ...
Det ordnade sig med långresan för sonen som skulle på fotboll ikväll vi slapp köra denna gång vi har några grannar som erbjöd sig köra...jag tacka naturligtvis JA!!! snacka om att det har flängts här...ikväll så blir det banne mig skräpmat här...det kan inte hjälpas att de blev så. Nu när det blev så att vi slapp köra så hann vi med att spackla väggarna  till trappen o upp till övervåningen...så vi äntligen kan fortsätta att tapetsera. I morrn skall jag sova ut utan några uppdrag..har tagit fram kräftorna ur frysen det blir morgondagen förtäring till middagen.