God kycklinglåda.....

900g kycklingfilé
2 paket bacon
1 purjolök
1 gul paprika
Vitlökssalt
Peppar

Gör så här:
Skiva fileén och bryn den
Peppra på med vitlöksalt och svartpeppar
Klipp bacon i små bitar bryn den
Lägg detta i en ugnsfast form med fileén i botten och bacon över
Stimla purjolöken o hacka paprikan i små bitar och strö det överst i formen


Rör ihop:
3 dl grädde
100 gram vitlöksost Mjukost 
1 tesked curry
salt o peppar

Slå såsen över filen sätt in formen i ugnen 225 grader ca 10-15 min eller tills den fått lite färg

Servera med bulgur och en grönsallad

Små persikopajer.......

Hittade detta goda recept i senaste ICA Buffe tidningen. Fantastik goda små saker dessa blev..passar som en efterätt med lite glass till.



Receptet hittar du här.

God köttpaj..........

Pajdeg

150 g smör
3 dl vetemjöl med fullkorn
4 msk kallt vatten

 Fyllning:

2 gula lökar
2 msk margarin
500 g köttfärs
1 ½ tsk salt
2 msk tomatpure
1 ½ krm peppar
100 g champinjoner
1-2 msk senap
½-1 msk soja
1/2 dl finhackad timjan
1 ½ dl creme fraiche
100 g VB ost
Cocktailtomater



 Gör så här:
Arbeta ihop margarin och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten. Låt degen stå kallt ca en timme.

Hacka löken och fräs den mjuk. Ta upp den. Bryn färsen och krydda. Fräs svampen. med tomatpuren. Tillsätt vatten, senap, soja och timjan. Koka några minuter. Rör i creme fraichen och tillsätt lök och färs.

Tryck ut degen i en pajform och låt den stå kallt i en timma. Nagga den i botten. Grädda ca 225 grader ca 15 minuter. Ta ut formen och häll i fyllningen.lägg ner tomaterna och strö över någon favorit ost...här blev det VB ost. Grädda tills pajen fått fin färg, ca 15 minuter.
Servera med en god sallad.