Pasta med kantareller och bacon

Det här receptet hittade jag på denna sida Matvett...men jag modifieraden med lite med babyspenat som är Fabulous.....

Bon Appétit

1  finhackad gul lök
1 paket bacon
2 dl matlagningsgrädde 
  kantareller
3 msk smör
1.5 dl vatten
2 tsk soja
1.5 msk balsamicovinäger
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1/2 kruka timjan
2 tsk vetemjöl

Gör så här:

Stek den hackade svampen i smör. Lägg över i en bunke och stek sedan den finskurna baconen, lägg över i samma bunke och ta bort överflödigt fett. Strö lite salt över löken för att hjälpa till att dra ut vätskan, stek den på låg värme under omrörning tills den blir glansig. 

Lägg tillbaks svamp och bacon i stekpannan och pudra över vetemjöl. Häll på vatten och grädde, koka ihop. Smaka av med salt, peppar, soja och vinäger och lägg sedan i timjan.
Jag serverade med vit fiber pasta och flagad parmensan.

Bärkaka i långpanna......

Sockerkak smeten:
6 ägg
2 dl strösocker
3½ dl vetemjölspecial
1 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 2 dl djupfrysta hallon&blåbär
 
Topping:
5og mjukt smör
5og råsocker
1oog vetemjöl
1 tsk kardemumma


GÖR SÅ HÄR:
Lägg ett plåtspapper i botten på långpannan.
Till toppingen blandas smör och råsocker i en skål.
Vetemjöl, kardemumma arbetas in med fingertopparna tills allt blir grynigt
Vispa äggen med sockret i en  skål tills smeten blir pösig.
Blanda, mjöl och bakpulver tillsammans.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten..
Strö sedan hallon o bläbären och toppingen över smeten.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.... testa med provstickan.
Skär sedan kakan i rutor när den kallnat.

Dagens middag......

......blev väl inte oväntat husmanskost (I just LOVE IT !!)

Kokt köttkorv med pepparotsås och kokt potatis, tomatsalsa.....Yammi!

Tomatsalsa

3 tomater
1 liten lök
1-3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Örtsalt
Äppelcidervinäger

Hacka lök och låt dra tillsammans med pressad vitlök i oljan minst 30 min. Skär tomaterna i bitar. Blanda samman allt och strö över örtsalt och smaka av med några droppar äppelcidervinäger


Senapsåsen

2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl mellangrädde
1 -2 tsk kalvfond
2 msk riven pepparrot
1 tsk senap
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och vispa imjölken o grädden.
Låt såsen
småkoka några minuter.
Smaksätt med salt, peppar,  fonden, senap och pepparrot.