Lax och räkbakelse
God fortsättning på det nya året!..✨
Trots att det har varit mycket jobb denna jul och nyår så lyckade jag knåpa ihop en nyårsmeny. Men i helgen är det jobb igen och vi går mot trettondagshelg. Söndag efter arbetshelg blir det middag med goda vänner, och mat som går fort att förbereda men ändå festligt och gott. Det receptet kommer in så småningom.
Ha en skön helg!
 
Så här var min nyårsmeny!
 
Till Förrätt : Räkbakelse
Varmrätt: Älgfilé med potatisbakelse med västerbottensost.
Efterrätt: Punchparfait
Nattamat: Laxrullar
 
 4st
12 skivor formfranska
Räkröra
200 g skalade räkor
1 dl finhackad dill
1/2 pressad citron
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Laxröra
Varmrökt pepparlax
1/2 dl finhackad purjolök
1 dl finhackad dill
1/2 dl majonnäs
1/2 dl Creme fraiche
Att dekorera bakelse med:
1 1/2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja
Räkor, lshavsrom
 
Gör så här:
Skagenröra:
Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet. Hacka räkorna och rör ner. Pressa saften ur citronen.
Krydda med citronsaft, salt och peppar.
Laxröra:
Finhacka dill, purjo och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.
Mosa ner laxen och vänd ner, krydda med salt och peppar.                     

Rör ihop crème fraiche och majonnäs att klä bakelsen med, krydda med salt och peppar. Tryck ut runda cirklar ur brödskivorna med ett glas. Lägg skagenröra på en av cirklarna, lägg på en skiva bröd och lägg på laxröra. Avsluta med en sista brödskiva som lock och bre crème fraiche på och runt om bakelsen. Rulla den sedan i hackad persilja. dekorera med räkor och Rom

 
 
Maria

Det här låter farligt gott. Själv har jag även använt räkröran till baka potatis. Bilderna gör att det vattnar sig i munnen. Mums

Svar: Tack! Ja jag är själv inge större smörgås tårte fantast igentligen, men räkor det slinker ner. Jag brukar använda bägge rörorna till att fylla avokado med och det är riktigt en smaskig förrätt..
Tinas skåpmat

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress