Marinerad fläskfilé med potatisbakelse

Denna marinad är outstanding... som oftast körs här utan jox! skulle gärna ha grillat köttet ute idag ...men de blev brist om tid, så fick de bli i grillpannan.

I hel fläskfilé

Marinaden:

 Färsk basilika (strimlad)
1/2 dl kinesisk soya
1/2 dl olivolja
3-5 vitlöksklyftor (pressade)
2 krm havssalt
1 tsk vitlökskpeppar
1 msk italiensk salladskrydda

Rensa fileén från senor o skiva i lämpligt stora skivor. Lägg filé skivorna i en plastpåse. Häll ner resten av ingredienserna till marinaden i påsen och marinera  gärna över natten.
Ta fram köttet  i god tid innan stekning.


Potatisbakelse:

1rulle färdigkavlad smördeg
 4 portioner hemlagad potatismos/ går oxå med pulvermos
1 påse riven VB ost
Gör så här:
Gör i ordning potatismoset som får svalna lite. Rulla ut smördegen och bred sedan moset över hela degen. Strö sedan över den rivna osten. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skiva i lagoma potionsbitar o lägg på en plåt eller i en muffinsform som man har lagt amrikanska muffinsformar i. Pensla med ägg o strö lite ost ovan på och in i ugn i ca 10-15 min 175g


mamma

Rena rama lyxrätten mums mums.Kram

Therese

Åh nu gjorde du det igen , frestade...

Så gott det såg ut, i´m dreglimg, ha ha.

Så kul när man kan variera potatisvarianterna.

Jag är en stor potatisälskare...

Ha en trevlig söndag

Synnöve

mmmmmm så gott det där såg ut då.

Men idag ska vi ha stekt kyckling med jordnöttsås...

Kramen.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress