Gummröra eller gubbröra med potatis och ansjovis
På den lediga tid jag har haft har jag lagat till mat att ta med till påsk som ska firas i vår stuga. Köket är inte så stort att man kan dra till några stora utsvävningar, och är man fler så känns det bra att gjort hälfte av jobbet här hemma. Förhoppningsvis vill man vara ute mestadels och även kanske äta målen ute över öppen eld. Jag har förberett en "dragen gris" där vi bara fixar till lite sallad o en god dressing att fylla i pitabröden. En fläskpannkaka att steka upp i smör i muurikkan o servera med en klick lingonsylt.... Bättre än så blir det inte.
Påsk ska man ju även äta sill o ägg och här är något gott att lägga på en ljusugnsbröskiva el rågbröd . Så den får nu gotta till sig till i morrn. Känner redan nu hur snålvattnet rinner, gott är det vill jag lova. 
Recepten på dragen gris, fläskpannkaka, pitabröd finns här på matbloggen.

Trevlig påsk med allt som ger!

4 hårdkokta ägg
3 kokta potatisar
2 brk ansjovisfiléer
1 liten finhackad rödlök
1 knippe finhackad dill
1 knippe finhackad gräslök
2 msk créme fraiche
1 rågad tesked majonnäs
Salt o svartpeppar

Gör så här:
Skala och skär ägg och potatis i små bitar. Låt ansjovisen rinna av men spara 1 msk av spadet. Hacka filéerna. Skala och hacka löken. Tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt o svartpeppar.
Serveras gärna på tunnbröd eller rågbröd.