Mjuk kanelkaka med vaniljfyllning
Det luktar lite smått jul hos mig i eftermiddag, kanelkakan sprider en otroligt ljuvlig doft. Mor och svärmor kommer till oss i helgen så något gott att ställa på bordet måste man nästan ha. Kakan är riktigt saftig och god och passar likväl utanför julen också. Lite dåligt här med uppdatering kan tyckas, men jag är som sagt inte ute efter några större ovationer!..😜
Ha det bäst!...
 
 
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
75 g smält smör
3 dl  mjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk kanel
 
Fyllning:
50 gr smält smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt mjölken
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Blanda i det smälta smöret
Grädda ca 30 minuter i 175 °C
 
 
Blanda i hop ingredienserna till fyllningen
Dela den avsvalnade kakan i två delar
Häll fyllningen över de två delarna och lägg sen i hop den.
Pudra florsocker över kakan.
 
 
 
Sara

Gud så gott :)

Svar: Riktigt mumsigt!... och luktar "juligt" till tusen!...
Tinas skåpmat

Caroline

Vilken fin kaka, och en underbar bild! :)

Karins Kök

Ska fyllningen vara varm eller avsvalnad när man häller den på kakan?

Svar: Man blanda ingredienserna med de smälta smöret o rör ihop, sedan fördela det över kakan!
Tinas skåpmat

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress