Digestivebakelser
Dessa godingar hade jag förbered hemma när vi skulle ut med husvagn,  så det var bara att fylla på med grädde och frukten. Det blev kanske inte den  vackraste garneringen... men goda. Man kan ju naturligtvis göra kakan i en större form om man vill... men bekvämt med mindre disk.
Nu är vi hemma efter en helg med goda vänner där det varit ömsom sol o snöstorm, men humöret har ändå varit på topp!
 Ha en fin fin vecka!
 
150 digestivekex
25 g smör, smält
2msk vatten
 
Fyllning:
1dl grädde
150g mjölkchoklad
30 g smör
 
Garnering
Grädde  o frukt
 
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 g. Krossa digestivekexen i en plastpåse och häll det sedan i en bunke.
 Smält smöret. Tillsätt det tillsamman med vatten och rör ned det i bunken. Blanda hop allt till en smulig massa.
Tryck it i aluminiumformar ca 4cm diam. Grädda formarna i 8-10min. Låt dom kallna på plåten.
Värm grädden i en kastrull. bryt chokladen i bitar, Tillsätt chokladen och smöret i grädden, rör till chokladen har smält och blivit till en slät smet. Låt svalna. Fyll formarna med chokladkrämen. Ställ dom i kylen så att chokladen får stelna. Fyll med spritsad grädde och garnera med färsk frukt.